Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*5 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 silme tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için:


*250 gr dana kıyma
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kuru soğan
*2 orta boy patates
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Tuz

Arasına sürmek için:


*200 gr eritilmiş tereyağı

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Unumuzu yoğurma kabına alalım Unu havuz gibi açıp ortasına suyu, yağı, sirke ve tuzunu ekleyelim İyice karıştırıp hamurumuzu yoğurup dinlendirelim Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım Etimizi tavaya alıp et suyunu çekene kadar pişirelim Sonra yağını ve soğanları ekleyip güzelce kavuralım Patatesler rendeleyip nişastasını yıkayıp çıkaralım ve suyunu sıkıp kıymaya karıştırıp kavuralım En son baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatalım Soğumaya bırakalım Soğuduktan sonra hamurumuzu 2 eşit parçaya ayıralım Onlardan da 8’er beze altına 8 beze üstüne olacak şekilde bezelere ayıralım İlk sekizi küçük pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açıp aralarına tereyağını sürüp sekizini birden üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açalım Hamurumuzu tepsiden biraz büyük açalım Tepsiye hamuru serip iç harcı koyup diğer hamurumuzuda aynı şekilde yapıp üzerini kapatıp tepsiden taşan hamuru diğer hamurun üzerine çevirip kapatalım Hamurun üzerine tereyağını sürüp hamurun tam ortasına bardağı koyun Dilimlere ayıralım 180°de 3540 dk kontrollü olarak pişirelim Afiyetle yiyelim
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt