Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*400 ml ılık su
*2 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İç malzemesi:


*Yarım kg ıspanak
*1 yumurta
*2 tane soğan
*1 kase yoğurt
*Tuz, karabiber, sıvı yağ
*Hamuru açmak için sıvı yağ

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru tutun İyice yoğurup dinlenmeye bırakın
Börek dinlenirken iç malzemeyi hazırlayın
Ispanakları ve soğanları ufak doğrayın Diğer malzemeleri de ilave edip iyice karıştırın
Hamuru 2 ye bölün
Alt kata koyacağımız hamuru 10, üst kata koyacağımız hamuru 9 beze yapıyoruz
Alt katın hamurlarını pasta tabağı boyutunda tek tek açıp, tek tek yağlayarak üst üste koyun bir kenara alın Üst katın hamurlarına da aynı işlemi uygulayıp kenara alın Tepsiyi yağlayın Alt katın hamurunu elinizle çekerek inceltin ve tepsi boyutuna getirince tepsiye koyun İç malzemeyi böreğin her yerine yayın
Üst katın hamurunu da aynı şekilde elinizle çekerek açın ve böreğin üzerini kapatın Üzerine sıvı yağ sürüp 180 derece fırında pişirin
Çook lezzetli ve çıtır bir börek
Deneyeceklere afiyet olsun
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt