Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler İçi için :


*1 çay bardağı zeytin yağı
*1 adet soğan
*23 adet biber
*4 adet domates
*1 çay kaşığı tuz

Hamuru :


*1 tatlı kaşığı tuz
*4 su bardağı su
*Aldığı kadar un

Hamuru açmak için :


*1 adet sana yağı

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
1 çay bardağı ince yağı tavaya alıyoruz soğanı ve biberli doğrayıp pişiriyoruz Üzerine doğradığımız domatesleri de ekleyip kaynatıyoruz Domatesler erdikten sonra ocaktan alıyoruz iç harcımız hazır
Hamurun yapılışı :
Çokça unu bir kabın içine alalım ve unu havuz şekline sokalım, havuzun ortasına 1 tatlı kaşığı tuzu atalım ve suyla hamuru tutalım ihtiyaç olduğu kadar un alabilirsiniz yanlardan İyice yoğuruyoruz ve iki eşit parçaya bölüyoruz Yuvarlak yapıp önce birini açıyoruz sana yağını eritip hamuru yağlıyoruz Yağladıktan sonra görsellerde olduğu gibi paket haline getiriyoruz Her ikisini de aynı şekilde yaptıktan sonra Tekrar açıyoruz fakat açmadan önce oklava ile üzerine bastırıyoruz ve açtığımız hamurun birini önceden yağlanmış tepsinin üzerine yayıyoruz Görselde gördüğünüz gibi hamurun kenarlarını tepsiye yapıştırıyoruz Daha sonra diğer hamuru da açıp üzerine koyuyoruz Parmaklarınızla alttaki hamurla birleştirmek için bastırıyoruz Kalan sana yağını da üzerine yayıp 250° derecede önceden ısıtılmış fırında pişiyoruz böreğimiz hazır
Herkese afiyet olsun
 
858,496Konular
981,638Mesajlar
29,721Kullanıcılar
vitalii55Son üye
Üst Alt