Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Böreğin hamuru için ;


*25 su bardağı su
*1 adet yumurta
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*665 su bardağı un

Hamurun arası için;


*250 gr eritilmiş tereyağ veya margarin

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirelim Bu arada içini hazırlayalım Sırasıyla önce kıymayı kavuralım sonra kuru soğanları ince ince doğrayıp üzerine ekleyelim soğan pişince baharatlarını ekleyip altını kapatalım soğusun
Dinlenen hamurdan 14 eşit parça beze elde ediyoruz bunun 7 sinin her birini tabak büyüklüğünde açıp aralarına eritip soğuttuğumuz tereyağını sürüyoruz (En üste sürmeyeceğiz)
Ben bu tür böreklerde üst üste yağladığım hamuru buzdolabında bekletip sonra açıyorum onlar buzdolabında beklerken diğerlerine aynı işlemi yapıyorum Bunun sebebi hamur yağı çekiyor ve yırtılmadan rahatlıkla açılıyor (Biz bu börekte dinlendirmeden yapmıştık)
Yağlı bir şekilde dinlenen hamurları merdane ile yufka büyüklüğünde açıp ortadan ikiye kesiyoruz “D şeklini alıyor geniş tarafa harcı koyup rulo yapıyoruz ve parmak uzunluğunda kesiyoruz Diğer hamurda da aynı işlemi yapıp 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Bu arada yağınız kaldı ise fırınlamadan önce hamurun üzerine dökebilirsiniz Afiyet olsun
 

Similar threads

Prasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için *3 buçuk su bardağı un *1 kaşık zeytin yağı *Tuz, su İçi için; *1 kilo pırasa yesil yapraklı *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 er tatlı kaşığı biber ve domates salçası *Hamurun ara katlarına sürmek için *Sıvı yağ *Yeterince tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı un *1 tatlı kaşığı tuz *2 su bardağı ılık su Arasına sürmek için *Bolca yağ (Tereyağıyla sıvı yağ karışık) Kıymalı Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri bir kaba alıp yoğurulur yumuşak bir hamur elde ettikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Arnavut Böreği (Pirpeç) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *2 su bardağı su *Tuz *Aldığı kadar un İç harcı için; *3 yumurta *Yarım kilo ekşimiş süt *1*kase çökelek *1*çay bardağı sıvı yağ Arası için; *2 yemek kaşığı tereyağ *Yarım çay bardağı sıvı yağ Arnavut Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Kat Kat Patlıcanlı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *7 su bardağı un *2 5 su bardağı ılık su *1 5 tatlı kaşığı tuz Arasına ve üzerine sürmek için; *200 gr margarin İç harcı için; *4adet patlıcan *3 adet yeşil biber *1 adet soğan *1 adet domates *3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı un *2 su bardağı ılık su *1 yemek kaşığı sirke *2 yemek kaşığı zeytinyağı *1 silme tatlı kaşığı tuz İç malzeme için: *250 gr dana kıyma *1 çay bardağı zeytinyağı *2 adet kuru soğan *2 orta boy patates *1 tatlı kaşığı pulbiber *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt