iltasyazilim
FD Üye
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Böreğin hamuru için ;
*25 su bardağı su
*1 adet yumurta
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*665 su bardağı un
Hamurun arası için;
*250 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirelim Bu arada içini hazırlayalım Sırasıyla önce kıymayı kavuralım sonra kuru soğanları ince ince doğrayıp üzerine ekleyelim soğan pişince baharatlarını ekleyip altını kapatalım soğusun
Dinlenen hamurdan 14 eşit parça beze elde ediyoruz bunun 7 sinin her birini tabak büyüklüğünde açıp aralarına eritip soğuttuğumuz tereyağını sürüyoruz (En üste sürmeyeceğiz)
Ben bu tür böreklerde üst üste yağladığım hamuru buzdolabında bekletip sonra açıyorum onlar buzdolabında beklerken diğerlerine aynı işlemi yapıyorum Bunun sebebi hamur yağı çekiyor ve yırtılmadan rahatlıkla açılıyor (Biz bu börekte dinlendirmeden yapmıştık)
Yağlı bir şekilde dinlenen hamurları merdane ile yufka büyüklüğünde açıp ortadan ikiye kesiyoruz “D şeklini alıyor geniş tarafa harcı koyup rulo yapıyoruz ve parmak uzunluğunda kesiyoruz Diğer hamurda da aynı işlemi yapıp 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Bu arada yağınız kaldı ise fırınlamadan önce hamurun üzerine dökebilirsiniz Afiyet olsun
*25 su bardağı su
*1 adet yumurta
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*665 su bardağı un
Hamurun arası için;
*250 gr eritilmiş tereyağ veya margarin
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirelim Bu arada içini hazırlayalım Sırasıyla önce kıymayı kavuralım sonra kuru soğanları ince ince doğrayıp üzerine ekleyelim soğan pişince baharatlarını ekleyip altını kapatalım soğusun
Dinlenen hamurdan 14 eşit parça beze elde ediyoruz bunun 7 sinin her birini tabak büyüklüğünde açıp aralarına eritip soğuttuğumuz tereyağını sürüyoruz (En üste sürmeyeceğiz)
Ben bu tür böreklerde üst üste yağladığım hamuru buzdolabında bekletip sonra açıyorum onlar buzdolabında beklerken diğerlerine aynı işlemi yapıyorum Bunun sebebi hamur yağı çekiyor ve yırtılmadan rahatlıkla açılıyor (Biz bu börekte dinlendirmeden yapmıştık)
Yağlı bir şekilde dinlenen hamurları merdane ile yufka büyüklüğünde açıp ortadan ikiye kesiyoruz “D şeklini alıyor geniş tarafa harcı koyup rulo yapıyoruz ve parmak uzunluğunda kesiyoruz Diğer hamurda da aynı işlemi yapıp 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Bu arada yağınız kaldı ise fırınlamadan önce hamurun üzerine dökebilirsiniz Afiyet olsun