Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:


*7 su bardağı un
*3 su bardağına yakın su
*2 tatlı kaşığı tuz
*Ele yapışmayan bir hamur yapalım(*Dinlendirelim)
*Arasına sürmek için margarin veya tereyağı
*Ben sıvı yağı kullandım

İç malzemesi:


*4 büyük soğan
*300 gram kıyma
*İçine domates salçası ve biber salçası
*2 adet domates ve maydanoz
*Baharatlar kırmızı pulbiber ve karabiber

Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı
Kıymalı için hazırlanması:
İlkönce soğanları yemeklik doğrayıp pişireceğimiz kaba tavaya alıp sıvı yağ koyup hafif kavurup kıymayı koyup beraber kavurun Kıymada pişince domates ve biber salçasını koyup küçük doğranmış yada rendelenmiş domatesleri de koyup pişirin baharatlarını koyun Maydanoz isteğe bağlı
Hamurunun hazırlanışı:
İkiye böldüğümüz hamuru 12 eşit bezeye ayıralım Toplam 24 beze olacak
Yuvarlayıp bir kenara alalım
Oklavayla pasta tabağı kadar açalım
Aralarına yağı sürelim üstüste koyup
Elimizle tepsi boyutunda büyütelim
Yağladığımız tepsiye koyalım
Hazırladığımız içi tepsiye yaydığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayalım
Üst kısmı için tekrar bezeleri teker teker açıp aralarını yağlayıp üstüste koyalım
Hamuru elimizle büyütüp böreğin üst kısmını koyalım kenarını kıvırıp üzerine yağ sürelim ve önceden ısıttığımız fırına verip pişirin
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt