iltasyazilim
FD Üye
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 kilo un
*1 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
İçi için;
*3 yemek kaşiği sıvıyağ
*300 gram kıyma
*1 soğan
*1 patates
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı *karabiber ,biraz pulbiber
Aralarına sürmek için;
*1 su bardağı tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı İçi için kıymayı ocağa koyalım ,rengi dönene kadar kavuralım ,yağı ,soğanı koyup soğanlar pişinceye kadar kavuralım, patatesi rendeleyip suyunu sıkıp kıymaya katalım, biraz daha kavuralım, tuz, biberleri koyup soğumaya bırakalım Hamuru yoğuralım, yumuşak hamur olsun ikiye bölüp bir tanesini ince açalım ,tereyağ sıvıyağ karıştırıp yufkayı iyice yağlayalım, yufkayı ortadan yuvarlak keselim, kenarları parça parça keselim ,kenardaki parçaları ortadaki yuvarlağın üzerine toplayalım yuvarlak yufkayı elimizle çekiştirerek parçaların üzerine kapatalım ,beklemeye alalım, diğer yufkayı aynı yapalım, önceki yufkayı merdaneyle fazla bastırmadan tepsi büyüklüğünde açalım, yağlanmış tepsiye koyalım, iç malzemeyi yufkanın her yerine dökelim, diğer hamuru aynı açıp tepsiye koyalım üzerini yağlayalım, dilimliyelim ,kalan yağı üzerine dökelim, 200 derece fırına verelim, iyice kızarana kadar pişirelim
*1 kilo un
*1 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
İçi için;
*3 yemek kaşiği sıvıyağ
*300 gram kıyma
*1 soğan
*1 patates
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı *karabiber ,biraz pulbiber
Aralarına sürmek için;
*1 su bardağı tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı İçi için kıymayı ocağa koyalım ,rengi dönene kadar kavuralım ,yağı ,soğanı koyup soğanlar pişinceye kadar kavuralım, patatesi rendeleyip suyunu sıkıp kıymaya katalım, biraz daha kavuralım, tuz, biberleri koyup soğumaya bırakalım Hamuru yoğuralım, yumuşak hamur olsun ikiye bölüp bir tanesini ince açalım ,tereyağ sıvıyağ karıştırıp yufkayı iyice yağlayalım, yufkayı ortadan yuvarlak keselim, kenarları parça parça keselim ,kenardaki parçaları ortadaki yuvarlağın üzerine toplayalım yuvarlak yufkayı elimizle çekiştirerek parçaların üzerine kapatalım ,beklemeye alalım, diğer yufkayı aynı yapalım, önceki yufkayı merdaneyle fazla bastırmadan tepsi büyüklüğünde açalım, yağlanmış tepsiye koyalım, iç malzemeyi yufkanın her yerine dökelim, diğer hamuru aynı açıp tepsiye koyalım üzerini yağlayalım, dilimliyelim ,kalan yağı üzerine dökelim, 200 derece fırına verelim, iyice kızarana kadar pişirelim