iltasyazilim
FD Üye
Arnavut ciğeri tarifi için malzemeler
500 gr kuzu ciğeri 1 çorba kaşığı un 2 çay bardağı zeytinyağı Tuz Patates püresi için: 1 kg patates 15 gr tereyağı 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniriGarnitür için: 2 kırmızı soğan 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı sumak 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz
Arnavut ciğeri hazırlanışı
Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın Suyunu süzün Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin
Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın Maydanozu yıkayıp kıyın Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 12 dakika kızartın ve yağını süzün Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
500 gr kuzu ciğeri 1 çorba kaşığı un 2 çay bardağı zeytinyağı Tuz Patates püresi için: 1 kg patates 15 gr tereyağı 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniriGarnitür için: 2 kırmızı soğan 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı sumak 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber Tuz
Arnavut ciğeri hazırlanışı
Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın Suyunu süzün Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin
Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın Maydanozu yıkayıp kıyın Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 12 dakika kızartın ve yağını süzün Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun