iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
15 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ciğerin zarını soyun Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın Yıkayıp, sularını süzün Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın Bir dakika kadar pişirip tavadan alın Çıkarıp üzerine tuz serpin
Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin Soğanları soyup, piyazlık doğrayın Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın Ciğerin yanında servis yapın
1 Koyun Karaciğeri
½ Bardak Un
1 Bardak Sıvı Yağ
15 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
2 Soğan
1 Demet Maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ciğerin zarını soyun Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın Yıkayıp, sularını süzün Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın Bir dakika kadar pişirip tavadan alın Çıkarıp üzerine tuz serpin
Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin Soğanları soyup, piyazlık doğrayın Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın Ciğerin yanında servis yapın