iltasyazilim
FD Üye
Arnavutlar için baklava en önemli tatlılardan biridir Her Bayramda Arnavut evinde mutlaka baklava olur
Bunun dışında özellikle düğünlerde, olmazsa olmazıdır En ilginci olanı düğünden sonra damadın ilk eve ziyaretinde, mutlaka ona özel olarak baklava yapılır
Diğer illerimizde baklava özellikle çok övünürek anlatılırken, yanda ki resimde görüldüğü gibi bu konuda Arnavut Baklavasıda hanımlarımızın maharetini göstermektedir
MALZEMELER
8 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytın yağı
bır cay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
3 adet sana yağı
şerbeti:
6 su bardağı su
7 su bardağı seker
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar, süt, yağ, kabartma tozu bir kapta karıştırılır, daha sonra un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar hamuru oluşturulur Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde parcalara ayrılır Daha sonra nişasta ile ceviz büyüklüğündeki hamurlar tek tek merdane yardımıyla açılır Açılan yufkalar tepsiye üst üste sıralanır Arasına tercih olarak ceviz koyularak cevizli baklava yapılabilir Bu işlem bittikten sonra baklavayı istege gore kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerıne 3 tane katı yağı veya tereyağı eritilerek baklavaya yedirilir
Fırının en düşük seviyesinde yaklaşık 2 saat pişirilir Daha sonra sonra pişirilen baklava birkaç saat soğutulur En son olarak soğuyan baklava üzerine sıcak olarak şerbet yedirilir Birkaç saat bekledikten afiyetle yenilir
Bunun dışında özellikle düğünlerde, olmazsa olmazıdır En ilginci olanı düğünden sonra damadın ilk eve ziyaretinde, mutlaka ona özel olarak baklava yapılır
Diğer illerimizde baklava özellikle çok övünürek anlatılırken, yanda ki resimde görüldüğü gibi bu konuda Arnavut Baklavasıda hanımlarımızın maharetini göstermektedir
MALZEMELER
8 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytın yağı
bır cay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
3 adet sana yağı
şerbeti:
6 su bardağı su
7 su bardağı seker
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar, süt, yağ, kabartma tozu bir kapta karıştırılır, daha sonra un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar hamuru oluşturulur Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde parcalara ayrılır Daha sonra nişasta ile ceviz büyüklüğündeki hamurlar tek tek merdane yardımıyla açılır Açılan yufkalar tepsiye üst üste sıralanır Arasına tercih olarak ceviz koyularak cevizli baklava yapılabilir Bu işlem bittikten sonra baklavayı istege gore kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerıne 3 tane katı yağı veya tereyağı eritilerek baklavaya yedirilir
Fırının en düşük seviyesinde yaklaşık 2 saat pişirilir Daha sonra sonra pişirilen baklava birkaç saat soğutulur En son olarak soğuyan baklava üzerine sıcak olarak şerbet yedirilir Birkaç saat bekledikten afiyetle yenilir