Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Ev Baklavası

Arnavut Ev Baklavası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavutlar için baklava en önemli tatlılardan biridir Her Bayramda Arnavut evinde mutlaka baklava olur

Bunun dışında özellikle düğünlerde, olmazsa olmazıdır En ilginci olanı düğünden sonra damadın ilk eve ziyaretinde, mutlaka ona özel olarak baklava yapılır

Diğer illerimizde baklava özellikle çok övünürek anlatılırken, yanda ki resimde görüldüğü gibi bu konuda Arnavut Baklavasıda hanımlarımızın maharetini göstermektedir

MALZEMELER

8 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytın yağı
bır cay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
3 adet sana yağı

şerbeti:
6 su bardağı su
7 su bardağı seker

HAZIRLANIŞI:

Yumurtalar, süt, yağ, kabartma tozu bir kapta karıştırılır, daha sonra un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar hamuru oluşturulur Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde parcalara ayrılır Daha sonra nişasta ile ceviz büyüklüğündeki hamurlar tek tek merdane yardımıyla açılır Açılan yufkalar tepsiye üst üste sıralanır Arasına tercih olarak ceviz koyularak cevizli baklava yapılabilir Bu işlem bittikten sonra baklavayı istege gore kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerıne 3 tane katı yağı veya tereyağı eritilerek baklavaya yedirilir

Fırının en düşük seviyesinde yaklaşık 2 saat pişirilir Daha sonra sonra pişirilen baklava birkaç saat soğutulur En son olarak soğuyan baklava üzerine sıcak olarak şerbet yedirilir Birkaç saat bekledikten afiyetle yenilir
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt