Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Şekerparesi Tarifi

Arnavut Şekerparesi Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arnavut Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*6 adet yumurta (5’inin sarısı 1 tam yumurta)
*3 paket margarin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 adet kabartma tozu
*Aldığı kadar un

Üzeri için;


*Ceviz veya fındık

Şerbeti için;


*15 kilo şeker
*1 kilo su
*Yarım limon

Arnavut Şekerparesi Tarifi Yapılışı 3 paket margarini eritiyoruz erittikten sonra uzun bir süre kaynatıyoruz ve yanık şerbet gibi olacak kadar rengini döndürüyoruz Unu kabartma tozunu tasın içine koyuyoruz ortasını açıyoruz 5 yumurta sarısını ve 1 tam yumurtayı ve yoğurdu ekliyoruz Karıştırmaya başlıyoruz ve rengi dönen yağımıza yavaş yavaş ekliyoruz Unla birlikte hamurun kararını alıyoruz ve yuvarlak kurabiyeler elde ediyoruz Üzerini çatalla çiziyoruz ve ortasına ceviz batırıyoruz Diğer taraftan şerbetimizi kaynatmaya başlıyoruz, şerbet kaynayınca limonunu sıkıyoruz Şekerpareleri 180 derece fırında 4045 dakika pişiriyoruz Fırından çıkarttığımızda 510 dakika ılınmasını bekliyoruz ve sıcak şerbeti üzerine döküyoruz Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt