iltasyazilim
FD Üye
Arpa Şehriye Pilavı (Pilav Lezzetini Aratmayan Muhteşem Bir Tat) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı arpa şehriye
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz (Tereyağı tuzluysa tuz miktarı bi çay kaşığı olarak ayarlanabilir)
*3, 5 su bardağı sıcak su
*Öneri
İsteyen tavuk bulyon ya da et bulyonda ekleyebilir Tavuk yada et suyu da olabilir)
Arpa Şehriye Pilavı (Pilav Lezzetini Aratmayan Muhteşem Bir Tat) Tarifi Yapılışı Tavaya öncelikle sıvı yağını ve tereyağını koyup eritilecek Arpa Şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz pembeleşene kadar Pembeleştikten sonra sıcak suyu ekliyoruz Yalnız suyun fazla olmamasına dikkat edelim Şehriyenin üzerini örtecek kadar iki parmak kadar olmalı kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Suyu fazla olursa şehriyeler lapa gibi olur Arada bi suyu çekip çekilmediğini kontrol edelim Piştikten sonra havlu peçete koyup pilavı demlenmeye bırakalım İstenilen yemeğin yanında servis edilebilir Şimdiden afiyet şeker olsun??
*1, 5 su bardağı arpa şehriye
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz (Tereyağı tuzluysa tuz miktarı bi çay kaşığı olarak ayarlanabilir)
*3, 5 su bardağı sıcak su
*Öneri
Arpa Şehriye Pilavı (Pilav Lezzetini Aratmayan Muhteşem Bir Tat) Tarifi Yapılışı Tavaya öncelikle sıvı yağını ve tereyağını koyup eritilecek Arpa Şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz pembeleşene kadar Pembeleştikten sonra sıcak suyu ekliyoruz Yalnız suyun fazla olmamasına dikkat edelim Şehriyenin üzerini örtecek kadar iki parmak kadar olmalı kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Suyu fazla olursa şehriyeler lapa gibi olur Arada bi suyu çekip çekilmediğini kontrol edelim Piştikten sonra havlu peçete koyup pilavı demlenmeye bırakalım İstenilen yemeğin yanında servis edilebilir Şimdiden afiyet şeker olsun??