iltasyazilim
FD Üye
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı bulgur
*25 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*Çeyrek çay bardağı ayçiçek yağı
*Yeterince tuz
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tencereye yağ dökülür ve altı yakılır Yağ hafif ısınınca şehriyeler koyulur ve rengi dönene kadar kavrulur Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur yıkanıp süzülerek eklenir Biraz kavrulur üzerine sıcak su eklenir ve tuzu katılır Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir Suyunu çekince altı kapatılarak demleme bırakılır Kapakla tencere arasına selpak koyarak demlemeye bırakınız daha iyi sonuç veriyor
Dip not: Pilavı her zaman ölçtüğünüz su miktarı ile yapınız, pişme süresi, su ihtiyacı bulgurun cinsine göre değişlik gösterebiliyor
Afiyet olsun
*1 su bardağı bulgur
*25 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*Çeyrek çay bardağı ayçiçek yağı
*Yeterince tuz
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tencereye yağ dökülür ve altı yakılır Yağ hafif ısınınca şehriyeler koyulur ve rengi dönene kadar kavrulur Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur yıkanıp süzülerek eklenir Biraz kavrulur üzerine sıcak su eklenir ve tuzu katılır Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir Suyunu çekince altı kapatılarak demleme bırakılır Kapakla tencere arasına selpak koyarak demlemeye bırakınız daha iyi sonuç veriyor
Dip not: Pilavı her zaman ölçtüğünüz su miktarı ile yapınız, pişme süresi, su ihtiyacı bulgurun cinsine göre değişlik gösterebiliyor
Afiyet olsun