Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı bulgur
*25 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*Çeyrek çay bardağı ayçiçek yağı
*Yeterince tuz

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
Tencereye yağ dökülür ve altı yakılır Yağ hafif ısınınca şehriyeler koyulur ve rengi dönene kadar kavrulur Kavrulan şehriyenin üzerine bulgur yıkanıp süzülerek eklenir Biraz kavrulur üzerine sıcak su eklenir ve tuzu katılır Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir Suyunu çekince altı kapatılarak demleme bırakılır Kapakla tencere arasına selpak koyarak demlemeye bırakınız daha iyi sonuç veriyor
Dip not: Pilavı her zaman ölçtüğünüz su miktarı ile yapınız, pişme süresi, su ihtiyacı bulgurun cinsine göre değişlik gösterebiliyor
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt