iltasyazilim
FD Üye
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yemek kaşığı arpa şehriyesi
*2 su bardağı pirinç
*35 su bardağı su
*Yarım limon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yemek kaşığı tereyağ
*2 çay kaşığı tuz
*1 adet tavuk bulyon
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçimizi güzelce yıkayıp yarım saat kadar sıcak suda üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp bekleyelim
*Bekletmemizin sebebi piricçi berraklığına kavuşturmak yani nişastası iyice yok oluyor bu sayede
*Sonrasında zeytinyağını döküp şehriyeyi iyice kavuralım
*Rengi değişmeye başlayınca tereyağını ekleyip, pirinci boşaltıp, bu şekilde ayrı yapmamızın sebebi dibinin yapışmaması, iyice kavuralım
*Bu esnada yarım limonu çekirdeklerini çıkarıp içine elimizle sıkalım
*Tuzu da ekleyip kavurmaya devam edelim
*Bir bardak içinde bulyonu koyup, üzerine sıcak su ekleyip bulyonu eritelim
*Kalan su ölçüsünü de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
*Suyu çekince kapağını açıp bir havlu kağıt veye peçete ile kapağı kapatıp bir sofra bezine iyice saralım
*20 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ? ( Püf noktam bütün yemeklerde zeytinyağı ve tereyağ kullanmam ) ?
*4 yemek kaşığı arpa şehriyesi
*2 su bardağı pirinç
*35 su bardağı su
*Yarım limon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yemek kaşığı tereyağ
*2 çay kaşığı tuz
*1 adet tavuk bulyon
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Pirinçimizi güzelce yıkayıp yarım saat kadar sıcak suda üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıp bekleyelim
*Bekletmemizin sebebi piricçi berraklığına kavuşturmak yani nişastası iyice yok oluyor bu sayede
*Sonrasında zeytinyağını döküp şehriyeyi iyice kavuralım
*Rengi değişmeye başlayınca tereyağını ekleyip, pirinci boşaltıp, bu şekilde ayrı yapmamızın sebebi dibinin yapışmaması, iyice kavuralım
*Bu esnada yarım limonu çekirdeklerini çıkarıp içine elimizle sıkalım
*Tuzu da ekleyip kavurmaya devam edelim
*Bir bardak içinde bulyonu koyup, üzerine sıcak su ekleyip bulyonu eritelim
*Kalan su ölçüsünü de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
*Suyu çekince kapağını açıp bir havlu kağıt veye peçete ile kapağı kapatıp bir sofra bezine iyice saralım
*20 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun ? ( Püf noktam bütün yemeklerde zeytinyağı ve tereyağ kullanmam ) ?