iltasyazilim
FD Üye
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı arpa şehriye
*Tuz
*Su
*Tereyağı
*Zeytinyağı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Arpa şehriyelerimizi tavamıza alıp üzerine 56 yemek kaşığı kadar zeytin yağını ekleyip kızarmaya bırakıyoruz Kızardıktan sonra yıkamış olduğumuz pirincimizi içine ekleyip karıştırıyoruz *Püf nokta* 1 yemek kaşığı kadar tereyağımızla birlikte bu aşamada ekleme yapıyoruz, pirinçlerin tane tane olana kadar karıştırıyoruz Böylelikle pilavımız da tane tane olacaktır 34 dakika bu şekilde kavuruyoruz Ardından kullandığımız bardağın ölçüsünde su ekliyoruz Pilavımızın taneliği açısından burada bir püf nokta daha : ben fotoğraf bölümüne de atacağım Bardağın dibinde bir miktar su bırakıyoruz Her zaman 1 bardak pirince 1+ 34 su ekliyoruz Sonra da 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyip dibi tutana kadar kapağını açmıyoruz Piştikten sonra ağzına bir bez yada peçete kapatıp, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz, ardından servis etmeden önce iyice karıştırıyoruz ki, tuzu ve yağı iyice karışsın
Afiyet olsun
*1 su bardağı pirinç
*3 yemek kaşığı arpa şehriye
*Tuz
*Su
*Tereyağı
*Zeytinyağı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Arpa şehriyelerimizi tavamıza alıp üzerine 56 yemek kaşığı kadar zeytin yağını ekleyip kızarmaya bırakıyoruz Kızardıktan sonra yıkamış olduğumuz pirincimizi içine ekleyip karıştırıyoruz *Püf nokta* 1 yemek kaşığı kadar tereyağımızla birlikte bu aşamada ekleme yapıyoruz, pirinçlerin tane tane olana kadar karıştırıyoruz Böylelikle pilavımız da tane tane olacaktır 34 dakika bu şekilde kavuruyoruz Ardından kullandığımız bardağın ölçüsünde su ekliyoruz Pilavımızın taneliği açısından burada bir püf nokta daha : ben fotoğraf bölümüne de atacağım Bardağın dibinde bir miktar su bırakıyoruz Her zaman 1 bardak pirince 1+ 34 su ekliyoruz Sonra da 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyip dibi tutana kadar kapağını açmıyoruz Piştikten sonra ağzına bir bez yada peçete kapatıp, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz, ardından servis etmeden önce iyice karıştırıyoruz ki, tuzu ve yağı iyice karışsın
Afiyet olsun