iltasyazilim
FD Üye
Resimli Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Tarifi
Aslen bir italyan yemeği olan risottonun hiç sebDenemediyseniz işte tarifi
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Malzemeleri
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 küçük boy kabak (haşlanmış)
23 adet mantar
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek yemek kaşığı akışkan yağ
2 su bardağı arpa şehriye
1 orta boy soğan
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
sebze suyu ya da sebzeli bulyon ek edilmiş sıcak su
tuzlu
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Yapılışı
Risottonun sebzelerini düzenlemek için soğanı, biberleri, mantarları ve haşlanmış kabağı minik küpler şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını ve akıcı yağı eritin, yağ kızdıktan daha sonra doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun Soğanlar yumuşadıktan sonra tam pembeleşmeden biberleri ekleyin Daha Sonra mantarları da ilave edip, kavurun Mantarlar suyunu çektikten sonra arpa şehriyeleri ekleyip, kavurmaya devam edin Şehriyeler de kavrulduktan sonradan , haşlanmış kabakları ekleyin ve arpa sehriyelerin üzerini bir parmak geçecek dek sebze suyu ilave edin Tuzunu da ekledikten daha sonra suyunu çekene kadar tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin Suyunu çektikten sonradan kremayı koyup, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Arpa şehriyeler yumuşadıktan daha sonra kaşar peyniri rendesini de ek edip, adamakıllı karıştırın Sıcakken servis yapın *
Aslen bir italyan yemeği olan risottonun hiç sebDenemediyseniz işte tarifi
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Malzemeleri
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1 küçük boy kabak (haşlanmış)
23 adet mantar
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek yemek kaşığı akışkan yağ
2 su bardağı arpa şehriye
1 orta boy soğan
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
sebze suyu ya da sebzeli bulyon ek edilmiş sıcak su
tuzlu
Arpa Şehriyeli Sebzeli Risotto Yapılışı
Risottonun sebzelerini düzenlemek için soğanı, biberleri, mantarları ve haşlanmış kabağı minik küpler şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını ve akıcı yağı eritin, yağ kızdıktan daha sonra doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun Soğanlar yumuşadıktan sonra tam pembeleşmeden biberleri ekleyin Daha Sonra mantarları da ilave edip, kavurun Mantarlar suyunu çektikten sonra arpa şehriyeleri ekleyip, kavurmaya devam edin Şehriyeler de kavrulduktan sonradan , haşlanmış kabakları ekleyin ve arpa sehriyelerin üzerini bir parmak geçecek dek sebze suyu ilave edin Tuzunu da ekledikten daha sonra suyunu çekene kadar tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin Suyunu çektikten sonradan kremayı koyup, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Arpa şehriyeler yumuşadıktan daha sonra kaşar peyniri rendesini de ek edip, adamakıllı karıştırın Sıcakken servis yapın *