Arpa Şehriyeli Zeytinyağlı Tane Tane Pirinç Pilavım Tarifi İçin Malzemeler Yarım dere bardağı arpa şehriye1 su bardağından birazcık eksik pirinç1 akarsu bardağından azıcık beceriksiz zeytin yağı3 5 su bardağı sıcak suTuzlu Arpa Şehriyeli Zeytinyağlı Tane Tane Pirinç Pilavım Tarifi Yapılışı Pirinçlerimizi güzelce biri sıcak olma şartıyla en az 2 kere yıkıyoruzYıkadığımız pirinçleri bir süzgece alıp 10 dakika bekletiyoruzO bir kenarda beklerken ocağa yağı ve şehriyeyi koyuyoruzŞehriye kızarınca üstüne pirinçleri ekliyoruz ve karıştırıyoruzSıcak suyu ve tuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruzPirinçler suyunu çekince ocaktan alıyoruz ve üzerini kağıt havlu veya temiz bir havluyla kapatıp dinlenmeye bırakıyoruzPilavımız servise hazırdır Sıhhat olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur