iltasyazilim
FD Üye
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
Bahçıvan Kebab Tarifi
Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta irtifa domates 2 adet havuç 250 gr sultani bezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber 12 demet dereotu
Yapılışı
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ek edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene değin 1 saat pişirin
Et suyunu çekince, kabukları soyulup kocaman doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ek edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya dek hafif ateşte 1 1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten daha sonra sıcak olarak sefis yapın *
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
Bahçıvan Kebab Tarifi
Bahçıvan Kebab nasıl yapılır
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta irtifa domates 2 adet havuç 250 gr sultani bezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber 12 demet dereotu
Yapılışı
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ek edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene değin 1 saat pişirin
Et suyunu çekince, kabukları soyulup kocaman doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ek edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya dek hafif ateşte 1 1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten daha sonra sıcak olarak sefis yapın *