iltasyazilim
FD Üye
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebapbı nasıl yapılır
Resimli Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap yapılışı
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta zirve domates
2 adet havuç
250 gr sultani
bezelye
Tuzlu, karabiber
Kırmızı pul biber
12 demet dereotu
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka biçiminde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuzlu, karabiber ve pul biberi ek edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya değin hafif ateşte 1 1, 5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça azami 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üstüne ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Sıhhat olsun
*
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebapbı nasıl yapılır
Resimli Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebap yapılışı
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta zirve domates
2 adet havuç
250 gr sultani
bezelye
Tuzlu, karabiber
Kırmızı pul biber
12 demet dereotu
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka biçiminde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuzlu, karabiber ve pul biberi ek edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya değin hafif ateşte 1 1, 5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça azami 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üstüne ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Sıhhat olsun
*