iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
500 gr kuzu eti (ben bu kez dana eti kullandım), 40 adet arpacık soğan, 2 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Eti teflon tava da suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım
Üzerine kabuklarını soyduğumuz soğanları ilave edip karıştıralım
Sonra sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim Suyunu çektikten sonra pişmesini kontrol edin
Suyunu çeken etin içine tereyağını, baharatları ve tuzu ilave edip 23 dakika kavuralım
Arpacık Soğanlı Yahniyi sıcak olarak servis yapın
500 gr kuzu eti (ben bu kez dana eti kullandım), 40 adet arpacık soğan, 2 tutam tuz, 1 tutam karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Eti teflon tava da suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım
Üzerine kabuklarını soyduğumuz soğanları ilave edip karıştıralım
Sonra sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim Suyunu çektikten sonra pişmesini kontrol edin
Suyunu çeken etin içine tereyağını, baharatları ve tuzu ilave edip 23 dakika kavuralım
Arpacık Soğanlı Yahniyi sıcak olarak servis yapın