Mahkeme Lideri örgütün büyük bölge esnaf sorumlusu olan bir şahidin Arslan kardeşlerin FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatlarına sponsor olduğuna dair sözünü okudu.
Orta kararı açıklayan mahkeme FETÖ sanığı Arbella makarnalarının sahibi Mahmut Arslan'ın isimli denetim önlemlerinin ve yurt dışına çıkış yasağının devam etmesine karar verdi.
Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma saat 10:00'da başladı. Sanıklardan hiçbiri duruşmaya katılmadı. SEGBİS'le FETÖ suçlamasıyla hükümlü Ahmet Sinan Demirsoy ise şahit sandalyesindeydi.
Mahkeme Lideri daha evvel FETÖ'nün Büyük Bölge Esnaf Sorumlusu olan Nazmi Demir isimli şahidin sözsün okudu. Demir'in sözünde çarpıcı tezler yer alıyordu.
"2015 ile 2019 yılları ortasında Mersin'de FETÖ'nün Büyük Bölge Esnaf sorumlusuydum. Mahmet ve Hasan Arslan'ı tanırım. Kendilerin bir kere ziyaret ettim. Mersin'de düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına sponsor oldular. Mahmut Arslan'ın 40-45 bin kadar para yardımı oldu. Bu bir reklam parasıydı. Direk elimize geçmedi. Örgütte benimle birebir pozisyondaki Ahmet Sinan Demirsoy, Arslanlar'ı örgüte katmak için görüşmeler yaptı. Hatta düzenlenen programlara davet etti. Hasan Arslan da örgütün düzenlediği Umre seyahatine katıldı."
Bu sözler şahit Ahmet Sinan Demirsoy'a soruldu. Demirsoy, Arslan kardeşleri FETÖ'nün düzenlediği Türkçe olimpiyatlarına davet etmek için Arbel Gıda'ya gittiğini söyledi.
"İddianamede ismi geçen sanıkları şahsen tanımam. Simaen görsem tahminen tanırım. Mersin'de dershane yöneticiliği ve öğrentmenlik yaptım. Bahsedilen bireylerle söylenildiği üzere bir münasebetimiz olmadı. Yalnızca Türkçe olimpiyatlarına davet için Arbel A.Ş'ye gittim. Bu da 2013'ten önceydi" dedi.
Şahit tabirinin akabinde sanık avukatlarının talepleri alındı. Avukatlar FETÖ'ye yardım etmek cürmünden yargılanan Arslan kardeşler Hüseyin Arslan, Ayşegül Çinhazar, Ömer Abdullah Özdemir ve Abdulkadir Külaçıoğlu'nun evrakının ayrılmasını ve beraatlerini istedi.
Avuktalar FETÖ'ye yardım etmekle suçlanan Arslan kardeşlerle ilgili yayın yasağı istedi, şahitlerin dinlenilmesinden vazgeçilmesi ve tümsanıkların adlikontrol ve yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılmasını talep etti.
Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bir saatlik ortanın akabinde kararını açıkladı ve FETÖ sanığı Mahmut Arslan'ın isimli denetim önlemlerinin ve yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi. Öteki bütün sanıkların ise isimli denetim yasağının kaldırılmasına hükmetti.
Avukatların yayın yasağı ve şahitlerin dinlenmesinden vazgeçilmesi talepleri de reddedildi.
Duruşma 11 Ekim Cuma günü saat 10:00'a ertelendi.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.