Hem glüten hassasiyeti olanlar için hem de cips yemek isteyip vicdanı el vermeyenler için bir tanımımız var: Glütensiz sağlıklı mercimek cipsi tarifi! Tıpkı vakitte vegan olan bu tanım için gereksiniminiz olanlar ise tam bir sıhhat bombası. Kalemi kağıdı hazırladıysanız tarife geçelim!
Glütensiz Mercimek Cipsi Tanımı
Gereçler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı tuz (kontrollü ekleyin, yarım çay kaşığı da kâfi olabilir)
1 çay kaşığı mavi haşhaş
2 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı keten tohumu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1. Bir gece evvelce kırmızı mercimekleri yıkayıp, suya koyun.
2. Sabah kalan suyu süzün ve rondoya alın.
3. Üzerine haşhaş, çörek otu, keten tohumu, tuz, pul biber ve zeytinyağı döküp rondoda tüm mercimekler parçalanıncaya kadar çektirin.
4. Tüm mercimek karışımı homojen hal aldığında fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve incecik bir halde karışımı yayın. (ne kadar ince o kadar çıtır)
5. 200°C fırında, 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Hem çıtır hem vegan hem de glütensiz atıştırmalık tanımı olan bu mercimek cipsini çok seveceksiniz! Öbür glütensiz tanımlarımız için sizlere aşağıda linkler hazırladık ????