Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Artiz Mektebi Bu Gece Ekranlarda!

Artiz Mektebi Bu Gece Ekranlarda!
0
39

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Artiz Mektebi Bu Gece Ekranlarda! artiz mektebi, yeni müsabaka, sinan çetin, nurgül yeşilçay, müjde ar, 2011, ile ilgili bilgiler burada melekler 1548658014 1548658014 artizmektebibugeceekranlarda5c4ea563a1199artizmektebibugeceekranlarda5c4ea563a1199 artizmektebibugeceekranlarda5c4ea563a1199 Sevgili melekler, Yazın gelip dizilerin sezon finallerini yapmasıyla birlikte boşalan prime time (akşam 20:0023:00 arası yayın saatleri) için,yapımcılar kolları sıvadıPeşpeşe yazlık diziler ve yarışmalarla reyting savaşına dahil olmaya çalışıyorlar İşte bu akşam başlayacak yarışmalardan biri de Artiz MektebiModeratörlüğünü Osmantan Erkır'ın oluşturacağı programda jüri üyeleri Sinan Çetin,Nurgül Yeşilçay ve Müjde Ar olacaklar Aşağı bu isimlerle program hakkında yapılan röportajı okuyacaksınız Nurgül Yeşilçay: “Artiz Mektebi”, sinemaya, televizyona, tiyatroya, hatta müzikallere oyuncu yetiştirmeyi amaçlayan bir program O yüzden seçmelerde de aday dans edebiliyor mu, şarkı söyleyebiliyor mu, vücudunu iyi kullanıyor mu, ona bakıldı Birtakım sorular sorarak doğaçlama yeteneklerinin olup olmadığına da baktık Türk sineması son dönemde fazla gelişti Fazla da fazla dizi çekiliyor Lakin bunu karşılayacak altyapı değil İşte “Artiz Mektebi” de bu altyapıyı meydana getirmek nedeniyle yapılan bir program Osmantan Erkır: Bu, bizim 2003 yılında düşündüğümüz bir projeydi Birincil etapta “Müzikal Star” adını düşünmüştük “Artiz Mektebi”, dans edebilen ve şarkı söyleyebilen oyuncular aradığımız bir yarışma programı Bir başka yönü de formatının orijinal olması, yani yerli malı yurdun malı Jüride Nurgül Yeşilçay, Sinan Çetin ve Müjde Ar var Bu üç ad nasıl bir araya geldi? Osmantan Erkır: Böyle bir işin jürisi olabilecek zaten fazla eksik birey var Jürideki kişilerin, öğrencilerin idolü olabilmeleri gerekiyordu Nurgül Yeşilçay, yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı işlerle başarısını ortaya koymuş bir oyuncu Sinan Çetin, oyuncu olmayanı bile oynatan bir yönetmen Müjde Ar da zaten bir duayen O yüzden en doğru isimleri bir araya getirdiğimizi düşünüyorum ve bu yüzden fazla mutluyum BEN CANLI YAYIN İÇİN TEHLİKELİYİM Nurgül Hanım, bu programdan önerge geldiğinde hiç hemen ‘evet’ mi dediniz? id NY: Aslında bocalama ettim Çünkü benim hiç canlı yayın tecrübem değil Yapıp yapamayacağım konusunda tereddütlerim oldu Ben Müjde Ar’ı fazla seviyorum Hatta benim manevi annemdir diyebilirim O çok hoş konuşur, espriyi nerede patlatacağını, lafı nerede başlatıp nerede sonlandıracağını iyi bilir Lakin ben kendi adıma çok iyi konuşabildiğimi söyleyemem Aklıma birincil geleni söyleyebilirim birçok zaman Bu da canlı yayın için bir risk Bu konu üstünde konuştuk lakin yapacak bir şey değil Neler olacağını defalarca beraber göreceğiz O vakit çoktan ilginç gelişmelere hazırlıklı olalım NY: Bomba açıklamalarım olacak! (Gülüyor) Jüri üyeleri aralarında programla ilgili toplantılar yapıyoruz, “aman ağzımızdan bir şey kaçırmayalım” diye Bu anlamda en tehlikeli birey kim peki? Bana Müjde Ar gibi geldi OE: En risksizi Müjde Ar diyebiliriz En risklisi Nurgül Yeşilçay mı yani? NY: Sen dahası Sinan Çetin’i gör! (Gülüyor) İNŞALLAH BU PROGRAMDAN YENİ BEREN SAATLER ÇIKAR Nurgül Bayan, siz Osmantan Bey’in dediği gibi öğrencilere idol elde etmek gibi bir mesuliyet taşıyor musunuz? NY: Hayır, hiç o kadar bir tartı hissetmiyorum Ben oraya veri satmaya gitmiyorum Zaten bilgi satamayan bir insanım, bunu belki ilerleyen yaşlarda yapabilirim O an yaptıkları bir şeyle ilgili bir anım falan aklıma gelirse, ama o zaman araya girebilirim Yoksa ben pek fazla yüksekte olan bir insan değilim O yüzden çocuklara “Pek yapma, böyle yap” diyemem Yalnızca beğendiklerimi veya beğenmediklerimi söyleyebilirim, onları teşvik edebilirim, onlarla birlikte fazla eğlenebilirim Bu stil yarışmalarda jüri üyelerinde bir ‘iyi polisfena polis’ durumu olur Sizde de böyle bir koşul söz konusu olur mu? OE: Şunu candan söyleyebilirim; biz bir rol dağılımı yapmıyoruz Sadece jüri üyelerimizden gerçekten inandıkları şeyi söyleyip açıklama yapmalarını istiyoruz Bu programda iyi poliskötü polis yok Burada hedef dürüst mesajların verilmesi Bu stil yarışmalardan çıkıp da çok başarılı olan isimler var Beren Saat ve Engin Akyürek bu isimlerden ikisi Siz nasıl buluyorsunuz onları? NY: Fazla başarılılar Engin Akyürek’i fazla takip edemedim lakin Beren Saat’in fazla zeki ilerlediğini söyleyebilirim Kendini geliştirecek projelere evet diyor İnşallah bizim programımızdan da yeni Beren Saat’ler çıkar İKİNCİ UYARIYI ALAN YARIŞMADAN ELENECEK Programın eğitmen kadrosunda kimler var? OE: Müzikal denince akla birincil gelen isim; Haldun Dormen var Öteki eğitmenlerimiz de kendi alanlarında başarılı olan isimler; Levent Ülek, Pelinsu Pir, Uğur Demirpehlivan, Engin Hepileri, Suat Sungur, Nur Sonbahar, Süheyla Yengi Elemeler nasıl olacak? OE: Normalde gecenin minimum puanını bölge elenir ama biz en düşük puan alan kız ve erkeğe uyarı vereceğiz İkinci uyarıyı bölge kişiler yarışmadan elenecek Biz yine de elememek için elimizden geleni yapacağız, çünkü kayda değer olan yarışmacıların burada eğitim almalarını temin etmek Sinan Çetin: Yalnızca çekicilik tatmin edici Sinan Bey, siz elemelerde tercih yaparken nelere dikkat ettiniz? Adayın sahne sempatisi var mı, ona dikkat ettim Bir insan sahneye çıktığında kendisine bakma ricası uyandırıyorsa, sahne sempatisi var demektir Bir Takım insanlara görmek bile istemezsiniz, kafanızı çevirirsiniz O “sahne ışığı” dedikleri, insanların enerjisinde dar Biz de enerjisi aydınlık olanları seçtik Diğer nelere dikkat ettiniz? Samimiyete dahası ben tiyatroyu sevmiyorum, tiyatro gibi oynayanlardan hiç hoşlanmıyorum Ses tonuna bir harmoni veren, o pozör oyunculardan tiksindiğim için, adaylarda da bunların olup olmadığına dikkat ettim Daha önce jüri üyeliği yapmış mıydınız? Galiba yapmadım Bir Takım jürilere katılmıştım da böyle bir programda ilk önce görev alıyorum Osmantan böylece güzel sundu ancak bize bu projeyi, reddetmek imkansızdı Doğrusu fazla da coşkulu değildim lakin üstüme düşen görevi yaparım bundan başka Nurgül ve Müjde’ye güveniyorum Canlı yayınla seyirci karşısına çıkacaksınız Bu çok tehlikeli bir şey sahiden, Allah takviye etsin Sizin için mi, yoksa yarışmacılar için mi? Benim adıma Ben bir sinirlendiğim zaman kendime başat olamıyorum Yarışmacıları sert şekilde kusur bulmak, son dönemde moda Sizde de olacak mı bu tarz eleştiriler? Eleştirilerin yapıldığı dönemi elemelerde geçirdiler zaten Buraya gelen çocuklar, fazla tatlı çocuklar Belirli bir kalitedeler Onlar zaten bağırılacak kişiler değiller Bağırsanız, daha iyi oynayamazlar Ben oyuncuları severim, sevmediğimi sete sokmam Hayatımda oyunculardan çok teknik ekibe sinirlenmişimdir ben Her hafta eleme yapacaksınız, bu elemelerde neye bakacaksınız? Yeniden yeteneğe ve samimiyete Bazen sadece yetenekli almak yetmiyor Bazen yalnızca hoş edinmek yetiyor mu peki? O da tatmin edici Oyunculuk eğitimi alanlar gereksiz yere mı okuyor yani? Gereksizce okuyorlar, evet Sadece hoş olsun, sahne ışığı varsa böylece okumasına lüzum yok Allah’ın hediyesi bu İnsan kendi için okur ve hayattan karşılığını kendi için alır Müjde Ar: Gaye yaralamak yok, eğlenmek Müjde Hanım, siz bu programda jüri üyesi olmayı niçin kabul ettiniz? Daha önce TRT’nin bir yarışmasında Osmantan Erkır’la çalışmıştık ve fazla eğlenmiştik İyi bir takım olursa, çok eğlenceli oluyor bu alıcı işler ve o eğlence ekrana da yansıyor dahası alışılagelmiş olarak tek başına program yapmanın gerginliğini taşımıyorsunuz Siz tek başınıza program yaparken de öyle gergin durmuyordunuz ama Yansıtmıyorum fakat ikiüç gün önceden hazırlanmaya başlıyorum Konuk kim olacak, neleri konuşacağız gibi Hem emeği çok artı, hem de insanı geren bir şey o Sinan Bey ve Nurgül Hanım, size güvendiklerini söylediler Hatta Nurgül Bayan, “Müjde Bayan lafı gediğine koyan biri” dedi Bu programda maksat insanları incitmek ya da rencide etmek değil, eğlenmek Bizim başarılarımız, başarısızlıklarımız, tecrübelerimiz o gençlere yol gösterici olacak Sivri dilli bir jüri değilsiniz yani Ben bundan böyle eğlenmeyeceğim hiçbir şey yapmıyorum Beni üzecek, sıkacak bir işte yer almam Sinan’la böylece çok konuda anlaşamasak da o benim 30 senedir birlikte çalıştığım bir arkadaşım Nurgül’ü de çok seviyorum Birlikte neşelendirici bir işe imza atacağız Eleme süreci nasıl geçti? Biz eleme sürecinin son aşamasında dahil olduk Zor oldu tabii, “Acaba eğri mi yapıyorum, içten mu” diye düşündük Tartışa tartışa, konuşa konuşa yaptık elemeleri Sizin kriterleriniz neydi? bir kere cümbür cemaat çok heyecanlıydı Basit yok bağlı bu jürinin karşısına çıkıp da heyecanlanmamak Ben de olsam orada hiçbir şey yapamazdım O nedenle heyecanlarını göz ardı ettim Esneklikleri öncelikliydi Danslardaki performanslarına ve vücutlarını kullanmalarına dikkat ettim Sizce bu tarz yarışmalar yeni cins için bir kısmet mı? Sizin döneminizde olsa katılır mıydınız? Talih tabii oysa Ben 8 yaşında tiyatroya başladım, tırnaklarımla kazıdım ve fazla uzun bir süre sonradan “Aşkı Memnu”da kendimi oyuncu olarak gösterebildim Benim dönemimde bu stil yarışmalar olsaydı, ben de katılır, kendimi kullanmak isterdim :wwwbilgilihocamcomkimkimdir194081nurgulyesilcaykimdirhtml#post715337 :wwwbilgilihocamcomkimkimdir189641sinancetinkimdirhtml :wwwbilgilihocamcomkimkimdir189423mujdearkimdirhtml :wwwbilgilihocamcomkimkimdir188503osmantanerkirkimdirhtml  

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt