Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

aselsanın 3 mühendisi neden öldürüldü?

aselsanın 3 mühendisi neden öldürüldü?
0
57

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
aselsanın 3 mühendisi neden öldürüldü? Ankara Başsavcılığı’nın iki yıl önce kapattığı ve bir dönem Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarından Fikret Seçen’in elde ettiği deliller üzerine her yerde açılan Aselsan intiharları dosyasında şok eddici bir gelişme yaşandı Taraf Gazetesi’nin haberine tarafından; Başbilen’in babası Vehbi Başbilen’in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği uygulama üstüne derinleştirilen soruşturma zarfında Savcı Murat Demir’in, genç mühendisin ölümü ile ilgili durum yeri inceleme ekiplerince çekilen resim ve video kayıtları ve cinayete dair elde edilen delillerin incelenmesini talep ettiği bilirkişi, hazırladığı raporda cinayeti muhabere etti Araçta tanıdık olmayan parmak izlerine rastlandığı kayıtlı raporda Başbilen’in çantasının da daha sonra arabaya konduğu belirtildi ‘İNTİHARA İNANMIYORUM’ Baba Vehbi Başbilen “Oğlumun intihar ettiğine başından beri ne inandım ne de ihtimal verdim açıklaması yapmıştı Baba Başbilen oğlunun ayrıca uzakta mesafede daha etkin bir Kanas silahı projesi hem de F16, milli tank projelerinde yer aldığını, söz konusu projeleri tamamladığını ölmeden bir gün önce kendilerine aktardığını söylemişti Üç dosya da kapatılmıştı Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006’da aracında boğazı ve bileği kesik halde bulunmuş, 17 Ocak 2007’de ise yeniden Aselsan’da görevli mühendis Halim Ünal’ın kafasına isabet eden tek kurşunla öldüğü haberi gazetelere yansımıştı 9 gün sonra da bir başka Aselsan çalışanı Mühendis Evrim Yançeken oturduğu binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetmişti ODTÜ mezunu üç mühendisin kayda değer askeri projeler üzerinde çalıştıkları ve bu nedenle öldürüldükleri iddia ediliyor Savcılığın, ailelerinin başvurusu olmadığı halde, diğer iki ölüm dosyasındaki evrakları da mercek altına aldığı belirtildi  

858,496Konular
982,232Mesajlar
30,151Kullanıcılar
draklobitSon üye
Üst Alt