Profösör
Super Mod
- Etkileşim
- 29
- Web sitesi
- bilgilihocam.com
- F-D Coin
- 125
Hocam, ben Asenat isminin anlamı ve manasını öğrenmek istiyorum yardımcı olur sanız sevinirim. Çok beğendiğim bir isim, hakkında detaylı bilgi rica ediyorum.
Bilindiği üzere Hazreti Yusuf (a.s.) zamanında Hazreti Yusuf”un (a.s.) bulunduğu toplumda Asenat isminin anlamının ne olduğu tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle bu ismin tam anlamını vermek çok sağlıklı olmaya bilir. Lakin şu bir gerçek ki bu isim Hazreti Yusuf’un eşinin ismi olması hasebi ile mutlaka güzel manalı bir hanım ismidir.
Tabi ki diler iseniz kız çocuklarınıza bu ismi vermenizde dinen hiç bir mahsur yoktur. Şu bilgiyi de vermekte fayda vardır. Asenat ismin anlamı konusunda bazı kaynaklarda “adanmış veya adak” anlamına geldiği yer almaktadır. Selam ve Dua ile…
Asenat İsminin Anlamı ve Hazreti Yusuf
Cevap: Değerli ziyaretçimiz sorunuzda yer alan Asenat ismi kaynaklarımızda yer alan rivayetlere göre Hazreti Yusuf”un (a.s.) muhterem zevcesinin ismidir.Bilindiği üzere Hazreti Yusuf (a.s.) zamanında Hazreti Yusuf”un (a.s.) bulunduğu toplumda Asenat isminin anlamının ne olduğu tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle bu ismin tam anlamını vermek çok sağlıklı olmaya bilir. Lakin şu bir gerçek ki bu isim Hazreti Yusuf’un eşinin ismi olması hasebi ile mutlaka güzel manalı bir hanım ismidir.
İnternette Yer Alan Asenat İsminin Anlamı
Belki bir çok sitede bu isim hakkında farklı anlamlara ulaşabilirsiniz. Ancak itibar etmemenizi tavsiye ederiz. Dolayısı ile bu ismin değeri manasından çok sahip olduğu annemizden gelmektedir. Zira Peygamberlerin eşleri Müslümanların anneleridir.Tabi ki diler iseniz kız çocuklarınıza bu ismi vermenizde dinen hiç bir mahsur yoktur. Şu bilgiyi de vermekte fayda vardır. Asenat ismin anlamı konusunda bazı kaynaklarda “adanmış veya adak” anlamına geldiği yer almaktadır. Selam ve Dua ile…