Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşerat Duası Okunuşu ve Fazileti

Aşerat Duası Okunuşu ve Fazileti
0
333

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Aşerat Duası,Aşerat Duasının Okunuşu,cuma gunu duaları,Aşerat Duasının Fazileti,aşerat duasının anlamı, cuma gunu okunacak dualar

Aşerat Duası

Aşerat duası cok muteber dualardan biridirBu duanın nushaları arasında ihtilaf vardır

Bu duayı her sabah ve akşam uzeri okumak mustehaptır; Ancak bu duanın faziletli zamanı Cuma gunu ikindi vaktinden sonradır

“Bismillahirrahmanirrahim

Allah munezzehtir, hamd Allah ’a mahsustur, Allah ’tan başka ilah yoktur, Allah vasfedilmeyecek kadar yucedir; guc ve kuvvet ancak ulu ve yuce Allah ’tandırAllah ’ı tenzih ediyorum gece saatlerinde ve gunduz uclarında (başlangıclarında) Allah ’ı tenzih ediyorum sabah ve ikindi vakitlerinde; Allah ’ı tenzih ediyorum akşam ve sabahın ilk vakitlerinde Allah ’ı tenzih ediyorum kullar akşamlayınca ve sabahlayıncaGoklerde, yerde, gece vakti ve gun ortaya varınca butun hamdlar Allah ’a mahsustur Oluden diriyi ve diriden oluyu cıkarır; yeryuzunu olumunden sonra diriltir;aynı şekilde siz de olumden sonra kabirlerinizden dışarı cıkacaksınız (dirileceksiniz)

İzzet sahibi Rabbin kulların vasfettikleri her şeyden munezzehtir Selam olsun elcilere; butun hamdlar alemlerin Rabbi Allah ’a mahsustur Munezzehtir saltanat ve melekut sahibi, munezzehtir izzet ve iktidar sahibi, munezzehtir kibriya ve azamet sahibi, gercek sultan ve mukaddes Allah, munezzehtir hicbir zaman olmeyecek olan, diri ve saltanat sahibi Allah, munezzehtir mukaddes, diri ve mutlak malik olan Allah, munezzehtir kaim ve ebedi Allah, munezzehtir ebedi ve kaim yuce Allah , munezzehtir benim yuce Rabbim, munezzehtir benim ulu Rabbim, munezzehtir diri ve kayyım Allah, munezzehtir en yuce makama sahip olan Allah, munezzehtir, yucedir, cok munezzehtir, mukaddes ve tertemizdir bizim, meleklerin ve ryuhun Rabbi olan Allah, munezzehtir gafil olmayan surekli Allah, munezzehtir oğrenmeden bilen olan Allah, munezzehtir gorunen ve gorunmeyen şeylerin yaratıcısı, munezzehtir kulları gore ve kulların gozleri kendisini gormeyen Allah; o Latif ve bilendir

Allah ’ım! Ben senin lutfunla nimet, hayır, bereket ve afiyet icerisinde akşamı sabahladım O halde Muhammed ve Ehlibeyt ’ine salat eyle, beni cehennem ateşinden kurtararak bana nimetini, hayrını, bereketlerini ve afiyetini tamamla; beni şukrun, afiyetin, lutfun ve yaşattığın surece ebedi bağışınla beni rızıklandır

Allah ’ım! Ben senin nurun vesilesiyle hidayet buldum, lutfunla zenginleştim, nimetinle sabahlayıp akşamladım

Allah ’ım! Ben seni şahid tutuyorum ve senin şahitliğin de yeter; senin meleklerini, peygamberlerini, elcilerini, arşının hamillerini, goklerinde ve yerde sukunet edenleri ve senin butun yarattıklarını şuna şahid tutuyorum: Sen Allah ’sın; senden başka ilah yoktur, teksin, ortağın yoktur senin; Muhammed Allah ’ın selamı onun ve Ehlibeytinin uzerine olsun senin kulun ve elcindir ve senin her şeye gucun yeter; diriltir ve oldurursun, oldurur ve diriltirsin sen

Şehadet ederim ki cennet haktır, cehennem haktır, olumden sonra dirilmek, kıyamet haktır, onda hicbir şuphe yoktur ve şehadet ederim ki Allah kabirde olanları diriltecektir Şehadet ederim ki, EmirulMuminin Ali b Ebu Talib hak uzeredir; onun soyundan gelen imamlar halkı hidayet eden ve hidayet olunan imamlardır, sapmış ve saptıran imamlar değillerdir; onlar senin seckin velilerindirler, senin galip ve fatih hizbindirler; insanlar arasından halis kıldığın ve sectiğin kişilerdir onlar; kendi dinin icin sectiğin ve halk arasından halis kıldığın, kulların uzerine sectiğin, alemlere huccet ettiğin kişilerdir; salavatın onların uzerine olsun; Allah ’ın selamı, rahmet ve bereketleri onların uzerine olsun

Allah ’ım! Bu şehadeti kıyamet gunu benden razı olduğun halde beni onunla mulakat etmek icin kendi yanında amel defterime yaz; gercekten sen istediğin her şeye kadirsin Allah ’ım! Hamd sana mahsustur; oyle bir hamd ki ilki yukselir ve sonunun nihayeti yoktur

Allah ’ım! Hamd sana mahsustur; oyle bir hamd ki, gokyuzu tevazu ile sana kanatlarını acar; yeryuzu ve ondaki varlıklar seni tesbih ederler

Allah ’ım! Hamd sana mahsustur; oyle bir hamd ki ebedidir, sonsuzdur, hicbir zaman kesilmez, tukenmek nedir bilmez; ancak sana layıktır ve ancak sana ulaşır; o hamd ve ovgu bende, bana, benim yanımda, benimle birlikte, benden once, benden sonra, benim karşımda, benim ustumde, benim altımda tecelli etsin ve olup tek ve yalnız kaldığım zaman, sonra fani olduğum zaman her durumda sana hamdederim; hamd ederim sana yeniden dirilip kabrimden cıktığım zaman, ey mevlam

Allah ’ım! Hamd sana mahsustur, şukur sana mahsustur tum ceşitleriyle, butun nimetlerin icin; ta ki ey Rabbimiz! Hamdım senin beğeni ve rızanı kazansın

Allah ’ım! Hamd sana mahsustur, butun doyasıya yemek, icmek, bilek gucu, tutmak ve bırakmak ve vucudumdaki butun kıllar icin

Allah ’ım! Hamd sana mahsustur, senin ebediyetliğinle ebedileşecek bir hamd Hamd sana mahsustur,senin ilminden başka nihayeti olmayacak bir hamd; hamd sana mahsustur, senin irade ve meşiyyetinden başka suresi olmaya bir hamd; hamd sana mahsustur, soylenenin mukafatı senin memnuniyet ve rızandan başka bir şey olmayacak bir hamd;hamd sana mahsustur, ilminden sonra hilmin icin; hamd sana mahsustur, guc ve kudretinden sonra afvın icin; hamd sana mahsustur,zira hamdı sen var ettin; hamd sana mahsustur,zira hamdın mirascısı sensin (o sana donmektedir); hamdın başlangıcı ve nihayeti sana mahsustur; hamd sana mahsustur, zira hamdı icad eden sensin; hamd sana mahsustur, zira hamdın muşterisi sensin; hamd sana mahsustur, zira hamdın velisi sensin; hamd sana mahsustur,zira ezeli hamd senin icindir; hamd sana mahsustur, zira vaadın sadıktır, ahdin vefalı, ordun galip, yuceliğin sabittir; hamd sana mahsustur,zira derecen yuce, duaları kabul eden, yuce ve bereketli ayetleri yedi kat goklerin ustunden indirensin sen;

karanlıklardan nuru cıkaran, karandaki insanları nura cıkaran, gunahları iyiliklere donuşturen ve iyiliklere uygun dereceler veren sensin

Allah ’ım! Hamd sana mahsustur; zira sen gunahı bağışlayansın, tevbeyi kabul edensin, cezalandırması olansın,lutuf sahibisin sen; senden başka ilah yoktur; donuş sanadır

Allah ’ım! Hamd sana mahsustur geceleyin karanlık etrafı orttuğu zaman; hamd sana mahsustur gunduz aydınlandığı zaman; hamd sana mahsustur yıldızların ve gokteki meleklerin sayısınca; hamd sana mahsustur gokyuzundeki varlıkların sayısınca; hamd sana mahsustur yerin kalbindeki olanların sayısınca; hamd sana mahsustur, denizlerdeki suların ağırlığınca; hamd sana mahsustur,ağacların yaprakları sayısınca; hamd sana mahsustur yeryuzundeki varlıkların sayısınca; hamd sana mahsustur Kitabının saydığı şeylerin sayısınca; hamd sana mahsustur ilminin kuşattığı şeylerin sayısınca; hamd sana mahsustur insanların ve cinlerin, surungenlerin ve kuşların, otcul ve yırtıcı hayvanların sayısınca;cok fazla, guzel, bereketli ve senin sevdiğin ve memnun olduğun şekilde ey Rabbimiz ve yuce kerim vechin, izzet ve yuceliğine yakışır bir hamd

Allah ’tan başka ilah yoktur; tektir, ortağı yoktur; saltanat onundur; hamd O ’na mahsustur, diriltir ve oldurur, oldurur ve diriltir ve o hic olmeyeyen bir diridir; hayır O ’nun elindedir ve O ’nun her şeye gucu yeter

On Defa:
Diri ve kayyum olan Allah ’tan bağışlanma diliyor ve gunahtan ona donuş yapıyorum

On Defa:
Ey Allah, ey Allah

On Defa:
Ey Rahman, ey Rahman

On Defa:
Ey Rahim, ey Rahim

On Defa:
Ey gokleri ve yeri yaratan

On Defa:
Ey yucelik ve ikram sahibi

On Defa:
Ey şefkatli ve kulları uzerinde minnet sahibi

On Defa:
Ey diri, ey her şeyi ayakta tutan

On Defa:
Ey kendisinden başka ilah olmayan diri

On Defa:
Ey kendisinden başka başka ilah olmayan Allah

On Defa:
Rahman ve Rahim olan Allah ’ın adıyla

On Defa:
Allah ’ım! Muhammed ve Ehlibeyt ’ine salat eyle

On Defa:
Allah ’ım benim hakkımda sana yakışır şeyi yap

On Defa:
Kabul et, kabul et

On Defa:
De ki: Allah birdir

Sonra şoyle de:

Allah ’ım! Benim hakkımda sana layık olanı yap ve benim hakkımda benim layık olduğumu yapma; gercekten sen kendisinden cekinilen, kendisinden bağış dilenilensin; ben ise gunah ve hata ehliyim O halde bana merhamet et ey mevlam; sen merhametlilerin en merhametlisisin

Sonra da on defa:

Allah ’tan başka guc ve kuvvet sahibi yoktur; hicbir zaman olmeyen diriye dayandım; hamd kendisine evlat edinmeyen, saltanatında ortağı olmayan ve gucunde dostayardımcıya ihtiyacı olmayan Allah ’a mahsustur, O ’nu yucelterek an

Amin!…

Yazan: Şeyh Abbas Kummi
Mefatihu ’lCinan kitabından alıntıdır