Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

'Aşığım' Dediği Yılanlarla 33 Yıldır Aynı Evi Paylaşan Ürdünlü Adamın Görenleri Şaşırtan Hayat Hikayesi

'Aşığım' Dediği Yılanlarla 33 Yıldır Aynı Evi Paylaşan Ürdünlü Adamın Görenleri Şaşırtan Hayat Hikayesi
0
187

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-2a6e8c14b93d64e90431f619a61b44fcb01d9ae0.jpg

Ürdünlü Yasin es-Sukur 33 yıldır pek çok faklı yılanla birebir konutu paylaşıyor. 55 yaşındaki adamın değişik yaşantısını merak ediyorsanız sizi içeriğe alalım... Bakalım siz ne düşüneceksiniz...????

Kaynak: AA

Sizleri Ürdünlü Yasin es-Sukur ile tanıştıralım. Kendisi tabiri caizse tam bir yılan aşığı. Neden mi?

Çünkü 55 yaşındaki Sukur, babasından edindiği deneyimler sayesinde meskeninde çok sayıda yılan besliyor.

Hatta o denli ki konutundaki yılanlara, kendi aile üyelerine seslendiği biçimiyle sevgi sözcükleriyle hitap ediyor.

Pek çok yılan hakkında geniş çapta bir bilgiye sahip olduğunu söz eden Ürdünlü adam, 14 yaşındaki kızı Melek’e de ‘yılan sevgisi’ aşılamış.

Hatta o denli ki Sukur, kızının kendisiyle bu hususta yarışır hale geldiğini de argüman ediyor.

AA muhabirine pek çok yılan hakkında profesyonelleştiğini söyleyen Sukur ‘Yılanlarla başa çıkmak için her türlü deneyimim olduğu üzere yılan sokmalarına da panzehirle müdahale edebiliyorum’ diyor.

"Yılanın zehirli olup olmadığını Cemal Amvasi isimli Filistinli bir uzmandan öğrendim. Amvasi hala hiçbir fiyat almadan yılan sokmalarına karşı bana panzehir vermeye devam ediyor.”

“Ürdün'de 37 yılan çeşidi var. Bunlardan 7'si öldürücü zehre sahip, geri kalanlar ise zehirli değil; tersine hem etraf hem de beşerler için yararlı."

Tüm yılan tipleri ortasında Filistin engereğinin en tehlikeli cinslerden biri olduğunu tabir eden 55 yaşındaki adam, tekrar yanı halde Orta Doğu'ya has zehirli bir engerek tipi olan Echis Coloratus'un da kanı sulandırdığını ve öldürücü tesire sahip olduğunun altını çiziyor.

Ayrıca ‘köstebek engerek’ olarak bilinen bir yılan tipi de dört çeşit zehir taşıyor ve kişiyi 1 ila 18 dakika içerisinde öldürebiliyormuş.

Ancak bu çeşit Ürdün’de epeyce az görülüyormuş.

"Tüm Arap ülkelerinden uzmanlardan oluşan bir grubumuz var ve yılan sokması hadiselerinde birbirimize yardım ediyoruz.”

“Yılanlarla farklı bir başa çıkılma sistemi var. İlgililerin, panzehri dışarıdan almak yerine elimizdeki zehirleri seruma dönüştürmek için bu mevzuya eğileceklerini umut ediyoruz."

Ne diyelim… Yorum sizde! Siz yılanlarla yaşar mıydınız?

858,506Konular
983,089Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt