iltasyazilim
FD Üye
Aşık Kalp Pastası Tarifi İçin Malzemeler
*5 yumurta
*15 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*12 (yarım) su bardağı nişasta
*12 (yarım) çay bardağı ılık su
*1 fiske tuz
Ganaj için;
*3 paket sütlü çikolata
*1 paket krema
Üzeri için;
*Açık pembe şeker hamuru
*Kırmızı şeker hamuru
*Beyaz şeker hamuru
*Topitanem (BiM den bulabilirsiniz)
Aşık Kalp Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Merhaba öncelikle pandispanyamızın hamurunu hazırlayıp, kelepçeli kabımızın kenarını yağlamadan pişiriyoruz
*Önceden hazırlayıp 1 gün dolapta dinlendirirseniz daha iyi oluyor
*Sonra ganajı hazırlıyoruz
*Çikolataları ve kremayı bir kaba alıp benmari usulü eritiyoruz
*Ardından soğutup mikserle çırpıyoruz
*Pandispanyanın üst kısmi alta gelecek ganajın yarısından biraz fazlasını ara krema olarak kullanıyoruz
*Geri kalan kremayı da pastanın kaplamasında kullanıyoruz
*Süsleme sırası olarak önce açık pembe hamuru açıp, pastayı kaplayıp düzeltiyoruz
*Ardından kırmızı hamurumuzla kalp yapıyoruz
*Kenarlarını düzelttikten sonra göz gelecek yere çok az ıslattıktan sonra drajeyi ikiye bölüp yapıştırıyoruz
*Gözlerin yanına kısık görüntü için kürdanla ya da sivri bir aparatla çizin
*Parlaklık için beyaz hamurdan faydalanıyoruz
*Fır fır kısmı için hamuru uzunlamasına açıp fırçanın kenarıyla hafifçe bastırıyoruz
*Fırçayla kalbin kenarını hafifçe ıslatıp, hamuru katlayarak kapılıyoruz
*Aynı işlemi kenarlara da uyguladıktan sonra fiyonku yapıp, pastanın ön kısmına yerleştiriyoruz Afiyet olsun umarım beğenirsiniz Şimdiden herkesin sevgililer günü kutlu olsun
*5 yumurta
*15 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*12 (yarım) su bardağı nişasta
*12 (yarım) çay bardağı ılık su
*1 fiske tuz
Ganaj için;
*3 paket sütlü çikolata
*1 paket krema
Üzeri için;
*Açık pembe şeker hamuru
*Kırmızı şeker hamuru
*Beyaz şeker hamuru
*Topitanem (BiM den bulabilirsiniz)
Aşık Kalp Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Merhaba öncelikle pandispanyamızın hamurunu hazırlayıp, kelepçeli kabımızın kenarını yağlamadan pişiriyoruz
*Önceden hazırlayıp 1 gün dolapta dinlendirirseniz daha iyi oluyor
*Sonra ganajı hazırlıyoruz
*Çikolataları ve kremayı bir kaba alıp benmari usulü eritiyoruz
*Ardından soğutup mikserle çırpıyoruz
*Pandispanyanın üst kısmi alta gelecek ganajın yarısından biraz fazlasını ara krema olarak kullanıyoruz
*Geri kalan kremayı da pastanın kaplamasında kullanıyoruz
*Süsleme sırası olarak önce açık pembe hamuru açıp, pastayı kaplayıp düzeltiyoruz
*Ardından kırmızı hamurumuzla kalp yapıyoruz
*Kenarlarını düzelttikten sonra göz gelecek yere çok az ıslattıktan sonra drajeyi ikiye bölüp yapıştırıyoruz
*Gözlerin yanına kısık görüntü için kürdanla ya da sivri bir aparatla çizin
*Parlaklık için beyaz hamurdan faydalanıyoruz
*Fır fır kısmı için hamuru uzunlamasına açıp fırçanın kenarıyla hafifçe bastırıyoruz
*Fırçayla kalbin kenarını hafifçe ıslatıp, hamuru katlayarak kapılıyoruz
*Aynı işlemi kenarlara da uyguladıktan sonra fiyonku yapıp, pastanın ön kısmına yerleştiriyoruz Afiyet olsun umarım beğenirsiniz Şimdiden herkesin sevgililer günü kutlu olsun