Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşık Muhlis Akarsu Kimdir Hayatı Biyografisi

Aşık Muhlis Akarsu Kimdir Hayatı Biyografisi
0
96

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Aşık Muhlis Akarsu Kimdir, Eserleri

19482 Temmuz 1993 Kangal ’ın Minarekaya köyünde doğdu Aşıklık geleneğini küçük yaşlardan itibaren yöresindeki ve yöresine gelip giden aşıklardan öğrendi 1962 yılında ilkokulu bitirdikten sonradan köyündeki cemlerde ve toplantılarda bağlama çalarak kendini geliştirdi

Ilk dönemlerde Aşık Mahzuni ’den etkilendi Sonraki yıllarda kendine özgü bir tavır yakalayan Akarsu, aşıklık geleneğine bağlı olarak, Aşık İhsani, Ali İzzet, Hüseyin Çırakman, Nesimi Çimen gibi aşıklarla değişik yöreleri dolaştı 400 dek türküyü halk müziği repertuarlarına kazandırdı

Yaklaşık 450 tane 45 ’lik plak, 10 uzunçalar, 60 kadar kaset çalışması oldu

Ayrıca bir dönem İstanbul ’un Sanayi Mahallesi Muhtarlığı görevinde de bulunan Nehir, lokantacılıktan müzik yapımcılığı ve yönetmenliğine değin birçok alanda çalıştı

Türkiye ve Türkiye açık havada çeşitli konserlere katılan Nehir, özellikle 1980 ’li yılların başından itibaren Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Yavuz Top ’la birlikte oluşturduğu »Muhabbet« grubuyla kayda değer bir çizgi tutturdu

Sivas ’ta öldü

Ömrümün

Sevdiğimden farklı kaldım kalalı
Ne tadı var ne tuzu var ömrümün
Zalim alın yazısı hatırımı kıralı

Geçmiyor günlerim bana yıl oldu
Bağrımda ateşim yandı kül oldu
Ağlayı ağlayı yaşım sel oldu

Nasıl olsa şu dünyadan giderim
Hayatımı bir canımla öderim