Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşırı tuz tüketmenin zararı varmıdır?

Aşırı tuz tüketmenin zararı varmıdır?
0
62

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Aşırı tuz tüketmenin zararı varmıdır? tuzun zararı,aşırı tuz göstermek nelere yol açar,tuz tüketmenin zararları,tuzlu tüketimi nasıl olmalı,jurnal tuzlu ihtiyacı nedir,tuzlu tüketimi hakkında bilgiler Uzmanlar günde bir akarsu kaşığından (2300mg) artı tuz tüketilmemesi gerektiği görüşünde fakat çoğumuz bu miktarı geçiyoruz Bilimsel araştırmalar fazla tuzlu tüketiminin kalıtımsal olabileceğine göze çarpan ediyor Bir Takım bilim adamları ise tuzlu sevdamızı evrimle ilişkilendiriyor Tuzun insanlık tarihi her tarafında yemekleri muhafaza etmek için kullanıldığını düşünürsek fazla da çılgınca bir zihin değil öte taraftan fazla tuz tüketimine kalsiyum, potasyum ya da sodyum eksikliği gibi problemler de neden olabilir 44099 44099 asirituztuketmeninzararivarmidir5c4f86a937ddeasirituztuketmeninzararivarmidir5c4f86a937dde 163 309 tjpg44099 Aşırı tuz tüketmenin zararı varmıdır? tjpg44099 Aşırı tuz tüketmenin zararı varmıdır? Birçok yiyecek tahmin ettiğimizden daha artı tuzlu içerir ve tuz yemekleri daha leziz ayla getirdiği için vazgeçilmesi fazla basit olmayabilir Tuzun tiryakilik yapabileceği yönünde bilimsel çalışmalar bile mevcut Panik olmaya gerek değil, işte tükettiğiniz tuzlu miktarını teftiş altına almanız için önerilerimiz: İçerikleri titiz okuyun Monosodyum glutamat (MSG), karbonat, disodyum fosfat ve sodyum benzoat gibi maddeler yüksek miktarda sodyum içerir ve bu kurnaz tuzlar hiç beklemediğiniz yiyeceklerde karşınıza çıkabilir Pakete kanmayın “Az tuzlu ifadesi genelde sodyum oranının sadece %25 azaltıldığı anlamına kazanç Bu stil hazırlanmış yiyecekler gerçi yüklü miktarlarda tuzlu içerebilir Taze tüketin Işlenmiş yiyeceklere başlıca sodyum eklenir Ancak taze meyve ve sebzeler doğal olarak az sodyum içerir Keza jambon, salam, pastırma ve benzeri etler yerine taze et tüketmeyi seçim edin Deniz tuzu, kaya tuzu gibi trendlere kapılmayın Bu tuzlardaki sodyum miktarı sofra tuzuyla aynıdır Bundan Başka sofra tuzundaki iyot vücudumuz için vazgeçilmez bir mineraldir; metabolizmanın düzenlenmesine ve tiroit bezinin çalışmasına tezgâhtar olur Alternatifleri deneyin Yemekleri fazla tuzlu ile tatlandırmaya çalışmaktansa öbür baharatlar veya taze ot gibi yaşama eklemeyi deneyebilirsiniz peyderpey vazgeçin Yemekleri tuz seçmek öğrenilen bir alışkanlıktır, dolayısıyla değiştirilebilir Tükettiğiniz tuz miktarını yavaş yavaş azaltmayı deneyin Daha az tuzlu bir beslenme alışkanlığına geçmeniz bir haftadan kısa sürebilir!  
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt