iltasyazilim
FD Üye
Aşiyan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
**1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı toz şeker
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 paket vanilya ve kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çimdik tuz
Diğer hamurlara katılacaklar :
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
*1 tatlı kaşığı kakao
Üzeri için :
*1 adet yumurtanın sarısı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*hamurun ortasına koymak için :1 küçük kase bütün fındık
Şerbeti için :
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*1 çay kaşığı limon suyu
Aşiyan Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri derin bir kapta yoğuralım üçe bölelelim Birine pekmezi katıp yoğuralım birine de kakaoyu katıp yoğuralım Diğeri sade kalacak
tezgahın üzerine çok az un serpelim, kakaolu hamuru merdane ile1, 52 cm kalınlığında açalım Ağzı geniş su bardağı yuvarlaklar çıkartalım, yağladığımız tepsiye dizelim ,sonra pekmezli hamuru da aynı şekilde açalım Bu sefer kakaolu hamurunkinden biraz ağzı küçük olan su bardağı yuvarlaklar çıkaralım ,kakaolu hamurun üzerine yerleştirelim ,sade hamuru da aynı şekilde açalım ,sade hamurdan dan küçük boy çay bardağı ile yuvarlaklar çıkartalım Pekmezlinin üzerine yerleştirelim hepsinden kalan hamur parçalarından çok ince şeritler yapalım ,çalı görüntüsü vererek tatlının kenarlarına yapıştıralım Hamurunun ortasını boş bir soda şişesi ile çıkartalım, çıkan hamuru tekrar yuvarlayalım ,alt kısmına yine koyalım fındıkları üzerine koyalım, yağla çırptığımız yumurta sarısından sürelim Önceden ısıtılmış fırından 180 derecede 2025 dk pişirelim, diğer tarafta şerbeti kaynatalım ,soğumaya bırakalım Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak buluşturalım ,bir iki saat şerbeti çekmesini bekleyelim, afiyet olsun
Not:miktarı çok yapmak isterseniz artırabilirsiniz bu ölçü 4 adet çıkıyor
**1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 çay bardağı toz şeker
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 paket vanilya ve kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 çimdik tuz
Diğer hamurlara katılacaklar :
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
*1 tatlı kaşığı kakao
Üzeri için :
*1 adet yumurtanın sarısı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*hamurun ortasına koymak için :1 küçük kase bütün fındık
Şerbeti için :
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*1 çay kaşığı limon suyu
Aşiyan Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri derin bir kapta yoğuralım üçe bölelelim Birine pekmezi katıp yoğuralım birine de kakaoyu katıp yoğuralım Diğeri sade kalacak
tezgahın üzerine çok az un serpelim, kakaolu hamuru merdane ile1, 52 cm kalınlığında açalım Ağzı geniş su bardağı yuvarlaklar çıkartalım, yağladığımız tepsiye dizelim ,sonra pekmezli hamuru da aynı şekilde açalım Bu sefer kakaolu hamurunkinden biraz ağzı küçük olan su bardağı yuvarlaklar çıkaralım ,kakaolu hamurun üzerine yerleştirelim ,sade hamuru da aynı şekilde açalım ,sade hamurdan dan küçük boy çay bardağı ile yuvarlaklar çıkartalım Pekmezlinin üzerine yerleştirelim hepsinden kalan hamur parçalarından çok ince şeritler yapalım ,çalı görüntüsü vererek tatlının kenarlarına yapıştıralım Hamurunun ortasını boş bir soda şişesi ile çıkartalım, çıkan hamuru tekrar yuvarlayalım ,alt kısmına yine koyalım fındıkları üzerine koyalım, yağla çırptığımız yumurta sarısından sürelim Önceden ısıtılmış fırından 180 derecede 2025 dk pişirelim, diğer tarafta şerbeti kaynatalım ,soğumaya bırakalım Tatlı sıcak şerbet soğuk olarak buluşturalım ,bir iki saat şerbeti çekmesini bekleyelim, afiyet olsun
Not:miktarı çok yapmak isterseniz artırabilirsiniz bu ölçü 4 adet çıkıyor