iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 adet
yumurta
1 su bardağı
toz şeker
1,5 su bardağı
süt
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı
kakao
1 paket
vanilya
2,5 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığı
tereyağı
Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz
Pişirme Önerisi
Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın
Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin
Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın
Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin
Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın
3 adet
yumurta
1 su bardağı
toz şeker
1,5 su bardağı
süt
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı
kakao
1 paket
vanilya
2,5 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığı
tereyağı
Püf Noktası
Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz
Pişirme Önerisi
Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın
Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın
Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün
Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin
Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın
Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin
Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın