iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
25 SU BARDAĞI UN
15 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 YUMURTA
2 YUMURTA SARISI
KIZARTMAK İÇİN 2 SU BARDAĞI YAĞ
YAPILIŞI
Unu 12 çorba kaşığı pudra şekeri ve tuzu derin bir kapta eleyin Unun ortasına çukur açıp 2 yumurta ve 2 yumurta sarısı kırıp yoğurun
14 su bardağı unu hamur tahtasına serpip10 dakika hamur tahtanın üstündeki unu emip parlak bir hal alana kadar yoğurun
Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat bekletin
Kalan unu hamur tahtasına serpip dolaptan çıkan hamuru 4 eşit parçaya bölüpkağıt inceliğinde açın 1 cm genişliğinde 125 cm uzunluğunda şeritler halinde kesip
Kızaran hamurları servis tabağına alıp üstüne pudra şekeri serpin ortasından gevşekçe düğüm atın Derin bir tavada ısıtılmış yağda kızartın
25 SU BARDAĞI UN
15 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 YUMURTA
2 YUMURTA SARISI
KIZARTMAK İÇİN 2 SU BARDAĞI YAĞ
YAPILIŞI
Unu 12 çorba kaşığı pudra şekeri ve tuzu derin bir kapta eleyin Unun ortasına çukur açıp 2 yumurta ve 2 yumurta sarısı kırıp yoğurun
14 su bardağı unu hamur tahtasına serpip10 dakika hamur tahtanın üstündeki unu emip parlak bir hal alana kadar yoğurun
Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat bekletin
Kalan unu hamur tahtasına serpip dolaptan çıkan hamuru 4 eşit parçaya bölüpkağıt inceliğinde açın 1 cm genişliğinde 125 cm uzunluğunda şeritler halinde kesip
Kızaran hamurları servis tabağına alıp üstüne pudra şekeri serpin ortasından gevşekçe düğüm atın Derin bir tavada ısıtılmış yağda kızartın