Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşk -Elif Şafak

Aşk -Elif Şafak

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ya ortasındasındır AŞK ’ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde Ella Rubinntain (40) Amerikalı bir ev kadınıdır Tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu epeyce varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünürde “sorunsuz bir evliliği vardır Üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editörasistanı olarak iş bulur; görevi A Z Zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir Oysa hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde Ella ’yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek namına engebeli ve güvenli olmayan bir yolculuğa çıkmasına niçin olacaktır Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın arkasında kat etmek zorunda olduğumuz engebeli yollar, ödediğimiz bedeller…
Aşk… kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı arkasından bir aşk macerası…
Aşk…

Elif Şafak romanını anlattı Aşk'ı yazmak
Bundan uzun zaman önceydi Bir roman düştü gönlüme
Yazmaya yiğitlik edemedim Dilim lâl oldu, kalemimin ucu kör
Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi Dünyayı dolaştım
Insanlar tanıdım, hikâyeler topladım Üzerinden çok bahar geçti
Fırınlarda ekmek kalmadı; ben hâlâ ham, hâlâ aşkta bir çocuk gibi toy
Böyle başlıyor yeni romanım AŞK'ın içindeki roman
Bu kere, iki katlı bir rüya sunuyorum okurlara
Roman içinde roman, hikâye içinde hikâye, aşk içinde aşk anlatıyorum Kitabın ismi belki kimilerine basit gelecek Pek ya, pek fiyakalı bir isim sayılmaz Ne sözcük oyunları yapıyor ne de dolaylı anlatımlar ardındaki koşuyor Son derece temel, som, tek bir sözcük: Aşk! Önü arkası anlamsız Yalnız, sakin, hareketsiz Öylece bir başına
Fakat belki de romanın ismi gücünü bütün da gösterişten uzaktan olmasından alıyor Aşk kelimesinde ayrıca bir tevazu var keza de kendinden belli bir duruş Halbuki nedense genelde bu kelimeyi bir tamlamayla, takviyeyle kullanım gereği duyuyoruz Aşkın hiçbir sıfata ihtiyacı değil ancak O başlı başına bir dünya, nasıl kategorilere sığsın? Bu yüzden kitabın sloganı: Ya içindesindir aşkın, merkezinde; veya dışındasındır, hasretinde*

858,466Konular
981,162Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt