iltasyazilim
FD Üye
Aşk Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı sut
*7 yemek kaşığı toz şeker
*7 yemek kaşığı irmik
*1 tane paket krem şanti
Üzeri için :
*Hindistan cevizi
*Kakao
Aşk Lokumu Tarifi Yapılışı Hayırlı*akşamlar
Çok kolay bir tarif ben hazırladım sizlerle de paylaşmak istedim Ben yalnız Hindistan cevizine buladım isteğe göre kakao’yada buluyabilirsiniz
Bir tencereye süt ve toz şeker ve irmik koyup güzelce karıştırın ve tencereyi ocağın üstüne alın ve altını açın sürekli karıştırın taki koyu kıvam alana kadar pişirin
Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Soğudukça katılaşacaktır
Soğuyan irmikli karışımın üstüne 1 tane kremsanti paketi ilave edin ve karıştırın ve ardından en az 30 dakika buzdolabında bekletin Sonra karışımdan küçük parça alin ve elinizle yuvarlayın ve Hindistan cevizin de bulayın ve tabağa veya tepsiye dizin arada elinizi hafif ıslatın ki kolayca yuvarlıyasınız Bütün karışımı aynen yapın
Hepsi bittikten sonra gine buzdolabında dinlensin, dinlendikçe daha iyi oluyor çay veya kahvenin yanında ikram edilir
Denemek istiyenlere kolay gelsin ve afiyet olsun InsaAllah
Resimde bekliyorum
Hayırlı akşamlar
Hayırlı iftarlar
*3 su bardağı sut
*7 yemek kaşığı toz şeker
*7 yemek kaşığı irmik
*1 tane paket krem şanti
Üzeri için :
*Hindistan cevizi
*Kakao
Aşk Lokumu Tarifi Yapılışı Hayırlı*akşamlar
Çok kolay bir tarif ben hazırladım sizlerle de paylaşmak istedim Ben yalnız Hindistan cevizine buladım isteğe göre kakao’yada buluyabilirsiniz
Bir tencereye süt ve toz şeker ve irmik koyup güzelce karıştırın ve tencereyi ocağın üstüne alın ve altını açın sürekli karıştırın taki koyu kıvam alana kadar pişirin
Piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Soğudukça katılaşacaktır
Soğuyan irmikli karışımın üstüne 1 tane kremsanti paketi ilave edin ve karıştırın ve ardından en az 30 dakika buzdolabında bekletin Sonra karışımdan küçük parça alin ve elinizle yuvarlayın ve Hindistan cevizin de bulayın ve tabağa veya tepsiye dizin arada elinizi hafif ıslatın ki kolayca yuvarlıyasınız Bütün karışımı aynen yapın
Hepsi bittikten sonra gine buzdolabında dinlensin, dinlendikçe daha iyi oluyor çay veya kahvenin yanında ikram edilir
Denemek istiyenlere kolay gelsin ve afiyet olsun InsaAllah
Resimde bekliyorum
Hayırlı akşamlar
Hayırlı iftarlar