iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Tarif
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın
Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın
Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin
Mikserle orta hızda 34 dakika daha çırpın
Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin
Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin
Çilekleri yıkayıp ayıklayın
Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin
Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin
Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin
Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın
Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun
Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün
Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın
Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın
Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Tarif
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın
Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın
Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin
Mikserle orta hızda 34 dakika daha çırpın
Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin
Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin
Çilekleri yıkayıp ayıklayın
Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin
Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin
Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin
Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın
Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun
Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün
Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın
Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın
Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun