iltasyazilim
FD Üye
Aşk Tutulması Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için;
*150 gram şeker
*150 gram un
*1 paket kabartma tozu
*4 yumurta
İç malzemesi;
*Krem şanti çikolata
*Krem şanti vanilya
*Üzerimdeki ölçüye göre süt
*Çilek reçeli
*Çilek
Üzeri için;
*Kaymak
*Bitter çikolata
*Yeşil üzüm
Aşk Tutulması Tarifi Yapılışı 4 yumurta ve şeker 5 dakika mikserde çırpılır ve un ilave edilir Çırpılmaya devam edilir En son kabartma tozu ilave edilir Karışım tepsinin üzerine dökülür ve 190 derecede yaklaşık 15 dakika pişirilir ( Fırın farkı olduğundan kontrol etmeyi unutmayın )
Her iki krem şanti farklı kaselerde hazırlanır, buz dolabında dinlendirilir
Pandispanya fırından çıktığında 5 – 10 dakika soğumaya bırakılır
Yuvarlak kalıpla pandispayadan tam 12 tane parça çıkıyor
Kalıbımızın en altına pandispanya yerleştirilir Üzerine reçel sürülür Taze çilekler ortadan kesilip kenarlara yerleştirilir Üzerine çikolata krem şanti, sonra vanilya ilave edilerek üzeri pandispanya ile kapatılır
Yaklaşık 1 saat buz dolabında dinlendirdikten sonra kalıplardan çıkartılıp üzeri kaymak ve form verdiğiniz bitter çikolata ile süslenip servis edilir Afiyet olsun
*150 gram şeker
*150 gram un
*1 paket kabartma tozu
*4 yumurta
İç malzemesi;
*Krem şanti çikolata
*Krem şanti vanilya
*Üzerimdeki ölçüye göre süt
*Çilek reçeli
*Çilek
Üzeri için;
*Kaymak
*Bitter çikolata
*Yeşil üzüm
Aşk Tutulması Tarifi Yapılışı 4 yumurta ve şeker 5 dakika mikserde çırpılır ve un ilave edilir Çırpılmaya devam edilir En son kabartma tozu ilave edilir Karışım tepsinin üzerine dökülür ve 190 derecede yaklaşık 15 dakika pişirilir ( Fırın farkı olduğundan kontrol etmeyi unutmayın )
Her iki krem şanti farklı kaselerde hazırlanır, buz dolabında dinlendirilir
Pandispanya fırından çıktığında 5 – 10 dakika soğumaya bırakılır
Yuvarlak kalıpla pandispayadan tam 12 tane parça çıkıyor
Kalıbımızın en altına pandispanya yerleştirilir Üzerine reçel sürülür Taze çilekler ortadan kesilip kenarlara yerleştirilir Üzerine çikolata krem şanti, sonra vanilya ilave edilerek üzeri pandispanya ile kapatılır
Yaklaşık 1 saat buz dolabında dinlendirdikten sonra kalıplardan çıkartılıp üzeri kaymak ve form verdiğiniz bitter çikolata ile süslenip servis edilir Afiyet olsun