Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Askar Akaev Kimdir

Askar Akaev Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Askar Akaev Hayatı

Askar Akaev Biyografisi

Askar Akayeviç Akajev 22 Ekim 1990'dan 24 Mart 2005'deki Lale Devrimi adı verilen bir sıra halk müziği haraketi ve devlet darbesi ile gorevinden ayrılmasına değin Kırgızistan'ın devlet başkanıydı

1972'den 1973'e değin Frunze Politeknik Enstitüsü'nde, sonra da Leningrad Alıngan Mekanik ve Optik Enstitüsü'nde kıdemli analist ve öğretmen olarak çalıştı

Askar Akaev 1976'da Kırgızistan Cumhuriyetinin başşehrine dönüp Politik Enstitüsü'nde kıdemli öğretmen, doçent ve nihayet birim başkanı olarak çalıştı

Askar Akaev 19861987 yıllarında Kırgızistan Komünist Partisi Merkez Komitesi'nin İlim ve Eğitim Müesseseleri Bölümü Başkanı'ydı 1987'de İlimler Akademisi başkan yardımcılığına ve iki yıl sonradan da başkanlığına seçildi Benzer yıl içinde Askar Akaev SSCB ırk temsilciliğine seçildi

Askar Akaev bilimsel hekim, profesör, Kırgızistan Cumhuriyeti İlimler Akademisi akademisyeni ve aynı zamanda beynelmilel ilim dünyasında meşhur bir fizikçidir Bilgi Işlem Mühendisliği ve kuantum radyofiziğinin problemlerinin çözümüne uzmanlığı ile büyük katkılarda bulunmuştur bununla beraber optik bilgi operasyon mühendisliğini geliştirenlerdendir

1990 yılı Ekim ayında Askar Akaev, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı'na seçildi Kırgızistan Cumhurbaşkanı olarak 1991 Ağustosu'nda yapılan darbe teşebbüsüne aktif bir şekilde tepki gösterdi

Askar Akaev 12 Ekim 1991'de Kırgızistan'ın ahali göre seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu
1993 yılı Mayıs ayında Kırgızistan'ın yeni anayasası kabul edilince Askar Akaev'e olan güven derecesini saptama için bir referandum yapma ihtiyacı doğdu 1994 Ocak ayında Kırgızistan halkı Kırgızistan Cumhurbaşkanının yetkilerini onayladı

Askar Akaev, Kırgızistan'ı tarihin en zorlama döneminde yönetti Onunla birlikte cumhuriyet bağımsızlığına kavuştu Dünya cemiyetinin tam üyesi oldu ve onun yaptığı demokratik şansın dönmesi dünyada anlayışla karşılanarak kabul fark etti

*

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt