Asker Oğluma ASKER OĞLUMA Halen asker olan oğluma Aslanım, can parçam, yiğit evladım, Bil oysa sensiz dünya abes bana yavrum Sen asker olunca, daha anladım, Asker babalığı güzel benim yavrum Bilirsin canımdan artı severim, Gerekirse canım bile veririm Helal lokma verdim bunu bilirim, Eğitimde önde koş benim yavrum Seni biz büyüttük vatana kurban, Sen koş ama yurduma girmesin yaban, Koşmazsan o vakit yanar bu baban, Vatan, ahali için koş benim yavrum Katlanma ve sebatı öğreneceksin, Her zorluğa karşı direneceksin, Senden öndekine imreneceksin, Onu devretmek için koş benim yavrum Bu vatan dünyada her şeye bedel, Sevdaların başı bu imiş meğer id Sana bir vazife düşerse eğer, Can ile baş ile koş benim yavrum Tutmasa ayağın, tutmasa kolun, Ateşten çembere düşse de yolun, Hepiniz Mevla’ya itimat olun, Allah diye diye koş benim yavrum İsterse yüreğin çatlasın, dursun, Düşmanlar karşından atsa da kurşun, Sırtından yok de, alnından vursun, Silaha karşıda koş benim yavrum Yavrum vatan aşkı başka sevdadır, Bu vatan uğrunda her can fedadır, Askeri koruyan Hafız Huda’dır, Mevla’nın aşkına koş benim yavrum Bir Türk yaşayamaz eğer esirse, Şehitlik şereftir, eğer gelirse, Eğer komutanın emir verirse, Ölüme de olsa koş benim yavrum Ecdat bu yolda şehit oldular, En büyük şerefi böyle buldular, Bizi bu vatana bekçi koydular, Onların yolundan koş benim yavrum Hakkım sana helal, sende helal et, Yürü unutamaz seni bu ahali, Ardında koskoca, şanlı bir devlet, Davran da gecikme, koş benim yavrum Korunması gerekli bu cumhuriyet, Atatürk sizlere etti itimat, Bu ulu millete değer hürriyet, Atamın izinden koş benim yavrum DERSİMİZCOM