Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Askeri Liseler Başvuru Koşulları

Askeri Liseler Başvuru Koşulları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Askeri Liseler Kullanım Koşulları nelerdir

Öğrenim İle İlgili Şartlar

Halen Milli Eğitim Bakanlığına tabi ilköğretim okullarının 8 nci sınıfında okuyor olmak ve sınava giriş yılının Haziran döneminde ilk elden mezun almak (Lise sınıflarında (hazırlık dahil) öğrenim görenlerin başvurusu geçersizdir)
Mektep bitirme derecesi (son beş yılın ortalaması) en az 3,50 (100'lük sistemde 75) olmak
Yurtdışındaki mektep mezunları için (bu durumdaki adayların da sınavın yapıldığı yılın Haziran döneminde ilk elden mezun olmaları gerekmektedir) bu okulların bir mesleğe karşın olmadığını ve ilköğretim okullarıyla denkliğini gösteren, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış belgeye sahip olmak (Bu evrak yazılı imtahan sonucunda Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen baraj puanı aşıldığı takdirde ikinci aşama sınavına gelirken adaylar tarafından yanlarında getirilecektir)

Afiyet, YükseklikKilo ve Yaş İle İlgili Şartlar

Sınava giriş yılında maksimum 16 yaşında, en düşük 13 yaşında elde etmek(Her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptırmış olanların düzeltmeden önceki yaşları geçerlidir)
Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Durumu Yeteneği Yönetmeliğinin ortaöğretim okullarına girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık durumu niteliklerine uygun olmak (vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve bedensel görünüşü hatasız almak, göğüs kafesinde biçimsizlik bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu bere, yanık, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düz taban olmamak, duymasında en ufak bir hata bulunmamak, her ne derece olursa olsun gözlüklens kullanmamak, gözünde şaşılık, renk körlüğü vb hastalık bulunmamak, lazer ameliyatlısı olmamak, kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak)
Sevk edileceği askeri hastaneden; IŞIKLAR ASKERİ HAVA LİSESİ için ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR, UÇUCU YETİŞTİRİLMEYE ELVERİŞLİDİR, öteki askeri liseler için ASKERİ ÖĞRENCİ OLURkaydını taşıyan sağlık kurulu raporu almak
Türkçeyi hatasız konuşmak (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb olmamak)
Yapılacak ön sıhhat muayenesinde, yaş, irtifa (ayakkabısız) ve kilo aşağı belirtilmiş daha aşağı ve üst sınırlar içinde, dorukkilo oranı ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun sınırlar içinde bulunmak, *

858,460Konular
981,107Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt