iltasyazilim
FD Üye
Aslının Bademli Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı tel Şehriye
*2 çay bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Göz kararı tereyağı
*Zeytinyağı, tuz
Aslının Bademli Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak zeytinyağında bademler iki dk kavrulur Tel şehriye eklenerek rengi dönene kadar o da kavrulur Yıkanmış pirinç eklenerek karıştırılır İki su bardağı sıcak su ve göz kararı tuz eklenir Önceden hazırlayıp dondurucuya koyduğunuz et sularını da kullanabilirsiniz Pilav suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir Suyunu çekince göz kararı tereyağı eklenir karıştırılır ve altı kapatılarak demlendirilmeye bırakılır Afiyet olsun
*1 çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı tel Şehriye
*2 çay bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Göz kararı tereyağı
*Zeytinyağı, tuz
Aslının Bademli Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak zeytinyağında bademler iki dk kavrulur Tel şehriye eklenerek rengi dönene kadar o da kavrulur Yıkanmış pirinç eklenerek karıştırılır İki su bardağı sıcak su ve göz kararı tuz eklenir Önceden hazırlayıp dondurucuya koyduğunuz et sularını da kullanabilirsiniz Pilav suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir Suyunu çekince göz kararı tereyağı eklenir karıştırılır ve altı kapatılarak demlendirilmeye bırakılır Afiyet olsun