iltasyazilim
FD Üye
Asma Yaprağı Salamura Tarifi İçin Malzemeler
*Asma yaprağı
*Kaya tuzu
*Su
Asma Yaprağı Salamura Tarifi Yapılışı Asma yapraklarını üst üste gelecek şekilde bidona alalım Yaklasık 15 adet yaprak olabilir Arasına 1 yemek kaşığı kadar tuz serpelim Tekrar demet halinde yaprak ekleyelim Yine tuz serpelim Bidon doluncaya kadar devam edelim En üst kısma tuz ekledikten sonra suyunu ilave edelim bidon su ile doluncaya kadar Kapağını kapatmadan önce en üste taş koyabilirsiniz Sonra kapağı kapatalım Bir kaç gün serin ve fazla güneş almayan yerde bekletelim Suyu azalabilir, üzerine tekrar bir miktar tuz ekleyip su ilave edelim Kapağını kapatıp bekletelim Yaprak 10 gün içerisinde rengi değişip salamura olacaktır
*Asma yaprağı
*Kaya tuzu
*Su
Asma Yaprağı Salamura Tarifi Yapılışı Asma yapraklarını üst üste gelecek şekilde bidona alalım Yaklasık 15 adet yaprak olabilir Arasına 1 yemek kaşığı kadar tuz serpelim Tekrar demet halinde yaprak ekleyelim Yine tuz serpelim Bidon doluncaya kadar devam edelim En üst kısma tuz ekledikten sonra suyunu ilave edelim bidon su ile doluncaya kadar Kapağını kapatmadan önce en üste taş koyabilirsiniz Sonra kapağı kapatalım Bir kaç gün serin ve fazla güneş almayan yerde bekletelim Suyu azalabilir, üzerine tekrar bir miktar tuz ekleyip su ilave edelim Kapağını kapatıp bekletelim Yaprak 10 gün içerisinde rengi değişip salamura olacaktır