iltasyazilim
FD Üye
Asma Yaprağında Enginar Dolması
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Resimli Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Malzemeler
56 enginar, arınmış
Dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın)
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, halka halka doğranmış
1 limon
Kaynamış su
Zeytinyağı
Bezemek için maydanoz
Hazırlanışı
Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun
Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın
Dolmalık içi hazırlayıp soğutun
Tahtanın üstüne geniş bir asma yaprağı serin Üstüne bir enginarı oturtun
Ortasına, büyüklüğüne tarafından 12 yemek yemek kaşığı iç malzemeden koyun
Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın Bütün enginarlar için aynı işlemi uygulayın
Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayınlama Üstüne enginarları yerleştirin
Tencereye, enginarların üzerini geçecek değin kaynamış su ekleyin
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın *
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Resimli Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi
Malzemeler
56 enginar, arınmış
Dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın)
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, halka halka doğranmış
1 limon
Kaynamış su
Zeytinyağı
Bezemek için maydanoz
Hazırlanışı
Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun
Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın
Dolmalık içi hazırlayıp soğutun
Tahtanın üstüne geniş bir asma yaprağı serin Üstüne bir enginarı oturtun
Ortasına, büyüklüğüne tarafından 12 yemek yemek kaşığı iç malzemeden koyun
Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın Bütün enginarlar için aynı işlemi uygulayın
Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayınlama Üstüne enginarları yerleştirin
Tencereye, enginarların üzerini geçecek değin kaynamış su ekleyin
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın *