Asma yaprağında pişen enginar Enginar tutkunu aramızda çok olduğunu düşünüyorumEnginar severlere özel bir betimleme oldu bu asmayapragindapisenenginar5c4f4f219d46calt 1548701470 1548701470 asmayapragindapisenenginar5c4f4f21ccefcasmayapragindapisenenginar5c4f4f21ccefc asmayapragindapisenenginar5c4f4f21ccefc 1548701470 1548701470 asmayapragindapisenenginar5c4f4f21d394fasmayapragindapisenenginar5c4f4f21d394f asmayapragindapisenenginar5c4f4f21d394f Malzemelerimiz: * 56 enginar, arınmış * dolmalık iç * 2 soğan, piyazlık doğranmış * 1 havuç, halka halka doğranmış * 1 limon * kaynamış su * zeytinyağı * dekore etmek için; maydanoz Hazırlanışı: geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun 2 enginarları bu su ile ovup benzer suyun içinde bırakın 3 dolmalık içi hazırlayıp soğutun 4 tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin üzerine bir enginarı oturtun ortasına büyüklüğüne göre 12 yemek kaşığı iç malzemeden koyun asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın tüm enginarlar için benzer işlemi uygulayın 5 doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın üzerine enginarları yerleştirin tencereye enginarların üzerini geçecek dek kaynamış su ekleyin yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin 6 pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın anekdot: enginarların tabanlarının en ince ayrıntısına kadar soyulduğuna emin olun aksi taktirde taban bölümleri pişince sert kalırAfiyet olsun meleklerimasmayapragindapisenenginar5c4f4f219d46calt id