Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ASO Başkanı Özdebir: Yıl sonunda dibi görürüz

ASO Başkanı Özdebir: Yıl sonunda dibi görürüz
0
35

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
ASO%2DBaskani%2DFETO%2Dculer%2Dhala%2Daktif%2Dbeni%2Dtehdit%2Dettiler%2D196770%2Ejpg

Tabandan çıkışın ise 'gıdım gıdım' olacağını söyleyen Özdebir, cari fazlanın 'üretimsizlikten' kaynaklandığını, buna da sevinemediklerini vurguladı.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine nazaran, Ekonomi gazetecileriyle bir ortaya gelen ASO Lideri Özdebir, gerçek kesimin devletten 160 milyar lira alacağı olduğunu belirtti.

Özdebir, "Kur şoku uzun sürecek. Kayda paha düzgünleşme olması uzun sürer. 4. çeyrekten sonra gıdım gıdım güzelleşme olur. Tabandan çıkış vakit alır. Tabanı gördük yahut görmek üzereyiz. Lakin çıkış V formunda olmayacak. Ucu hafif üste dönük L biçiminde olacak" diye konuştu.

"Krizdeki firmalar konusunda siyasette 'elek biraz sallansın, kurtarılması gerekenleri kurtardık, kalanlar da yoluna düzgün devam etsin' anlayışı hâkim" diyen Özdebir'in açıklamaları şöyle:

İktisatta şu anda yaşanan daralmanın kökenine inilmeli. Bunu hazırlayan nedenler güzel değerlendirilmeli. Ali Babacan vaktinde kendisiyle çok tartıştım. Merkez Bankası Başkanı’yla da... Çok pahalı TL temel şikâyetlerimizden birisiydi. Birikimi olanlar inşaata döndü, endüstricinin şevki gitti.

'REEL BÖLÜMÜN 160 MİLYAR LİRA DEVLETTEN ALACAĞI VAR'

Çok TL endüstriye ziyan verdi. Bir sürü insan üretimden çıktı. Artık onun sonuçları yaşanıyor. Şu anda Babacan’ın siyasetlerinin sonucunu yaşıyoruz.

Cari fazla büsbütün üretimsizlikten kaynaklı. Biz buna sevinemiyoruz. Beşerler satamıyor. Zira talep yok. Herkes kendini muhafazaya aldı. 189 milyar dolar bankalardaki mevduat.

Gerçek dal birbirine olan krediyi kesti. Ödeme araçlarına inanç kalmadı. Ticari kredi kartlarının limitlerinin artırılması gerekiyor.

Gerçek bölümün 160 milyar lira devletten alacağı var. İhracat KDV’si iadesi alacaklarımız var. Türkiye büyüme sorunu yaşıyor. Üretim tabana vurmuş durumda. Siz borçlarınızı ödeyin. Para da vermeyin. O denli bir kâğıt verin ki teminatta da kullanabileyim, borç da alabileyim. Takas aracı olarak kullanılsın. Zira bankalar borç vermiyor, firmaların da teminat verecek hali kalmadı. Fakat bu talebimiz bakanlık tarafından kabul edilmedi.

858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt