Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Astım anne karnında başlıyor

Astım anne karnında başlıyor

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Ahmet Rasim Küçükusta, astım ve alerjilerin temellerinin anne karnında
atıldığını söyledi

Prof Dr Küçükusta, ''çocuğunun astım ve saman nezlesi gibi öteki alerjik hastalıklara yakalanmasını istemeyen annelerin, tedbir almaya daha gebe kalmadan
başlamaları gerekiyor'' dedi Annenin çocuğuna gebe kalmadan önceki yıllarda doğum denetleme hapı kullanmış olmasının astım ve alerjik hastalık riskini artırdığını gösteren bir takım araştırmaların varolduğunu dile getiren Küçükusta, bunun, doğum kontrol haplarında yer alan östrojen hormonunun çocukta alerjiyi tetikleyen ''T helper2'' ismi verilen özel bir lenfosit grubunu uyarmasıyla gerçekleştiğinin ileri sürüldüğünü söyledi

Astım ve alerjilerden sorumluluk sahibi tutulan bir diğer faktörün de gebelikle ilgili komplikasyonlar olduğunu açıklayan Küçükusta, ''Özellikle de gebelik esnasında ortaya meydana çıkan kanama, erken kasılmalar, plasentanın yetkisiz olması ya da rahmin yeterince büyüyememesi gibi durumlarda bebekte astım ve bahar nezlesi riski yüksek bulunmuştur'' diye konuştu Prof Dr Küçükusta, annenin uzun süreli stresinin, astım ve alerji riskini artırabileceğinin de ileri sürüldüğünü anlattı

Anne rahminde iyi beslenemeyen çocuklarda baş çevresi, karoser ile kolun ve bacaklara kadar orantısız olarak büyük bulunduğunu dile getiren Küçükusta, ''bu koşul da alerji ve astım için bir tehlike faktörü olarak ileri sürülmektedir'' dedi 20 yaşından küçük annelerin bebeklerinde astım riskinin yüksek olduğunun da ileri sürüldüğünü anlatan Prof Dr Küçükusta, annenin diyetinin de çocukta astım olup olmayacağını belirleyici bir faktör olduğunun bilindiğini, gebelik döneminde yeterince E vitamini alamayan bebeklerde de astım riskinin yüksek bulunduğunu söyledi

''Astım küçük çocuklarda, erkeklerde, kızlara tarafından 2 misli fazla görülür'' diyen Prof Dr Küçükusta, 1214 yaşlarında kızerkek oranı eşitlenirken, daha ileri yaşlarda kadın hasta sayısının her yaşta tekrar tekrar daha artı olduğunu anlattı Prof Küçükusta, ''Astımın ve saman nezlesinin MayısEkim aylarında doğanlarda daha pozitif görüldüğünü saptayan araştırmalar olduğunu kaydetti *

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,112Kullanıcılar
Üst Alt