Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Astım tanı ve tedavi yöntemleri

Astım tanı ve tedavi yöntemleri
0
130

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Astım doğru tanı ve tedavi yöntemleri ile birlikte kontrol altında değilse en küçük bir eforla bile ciddi nefes darlığı problemleri ortaya çıkabilir. Hatta bazı astımlı olgularda yakınmalar sadece eforla görülür. Egzersiz sırasında ve sonrasında öksürük, göğüste sıkışma ve ağrı, nefes alıp verirken göğüsten ıslık sesi gibi sesler ile hırıltı duyulması, nefes darlığı, nefes nefese kalıp karşısındakilerle konuşamama ve nefesinin yetmemesi gibi yakınmalar hissedilebilir.

Similar threads

Çocuklarda astım belirtileri ve özellikleri, çocuklarda astım teşhisi ve tedavisi Çocuklarda astım kaç yaşında görülür? Çocuklarda astım marazı umumiyetle 5 yaş altında belirti gösterir Çocuklarda astım belirtileri nelerdir? Tekrarlayan yahut daima öksürük, hırıltı (hışıltı-vizing) ve nefes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
Günümüzde sıkça duyduğumuz alerjik illetler içinde en değerlisi ve ilerleyip ölümcül olabilen hastalık Alerjik Astım gelecekte daha sık olarak önümüze çıkacaktır. Akciğerlerimizin içindeki havayollarımızı oluşturan bronş dediğimiz kanalların alerjenler tarafından meydana gelen hasara bağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Astım, hava yollarının kronik (müzmin) illetidir. Soluduğumuz hava akciğerlerimize yani oksijen ile karbondioksit değişiminin yapıldığı alveollere (keseciklere) havayollarından geçerek ulaşmaktadır. Astım aslında karmaşık bileşenleri olan bir klinik sendrom olarak kabul edilmektedir. Hastaların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
Vücudumuzda artan yağ dokusunun astımın şiddetini arttırdığı ve astım kontrolünü bozduğu ifade eden İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzamnı Doç. Dr. Zeynep Çelebi Sözener “Diyet müdahalesi obez hastalarda astım kontrolünü sağlıyor ve yaşam kalitesini iyileştiriyor” dedi. Vücudumuzda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Türk Toraks Derneği ve Yerküre Sıhhat Örgütü tarafından kurulan GARD (Global Alliance Against Respiratory Diseases ), Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği ve Sıhhat Bakanlığı işbirliğiyle, her yıl Mayıs ayının birinci Salı günü, memleketimizde ve yerkürede “Dünya Astım Günü” olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt