Astım ya da hava yolu hassasiyeti olan çocuklarda tedavi uluslar arası tedavi rehberlerine nazaran planlanmaktadır. Bu tedavi rehberlerindeki birinci seçenek ilaçlar direkt hava yollarına verilen ilaçlardır.Bu hastalarda kullanılan iki çeşit ilaç vardır
Koruyucu/Tedavi edici ilaçlar
İnhale kortikosteroidler
Ağızdan alınan öbür ilaçlar (Çiğneme tableti)
Rahatlatıcı, şikayetleri giderici ilaçlar
HAFİF ASTIM; Şayet evladınızın çok aralıklı ve hafif şikayetleri var ise Astım atakları hafif ve kısa müddetli ise Günlük aktivasyonları sıradan ise ;SADECE ŞİKAYETİ OLDUĞUNDA RAHATLATICI İLAÇLARI KULLANABİLİR ORTA -AĞIR ŞİDDETTE ASTIM
Astım semptomları haftada iki defadan daha çokça ise
Ayda iki geceden daha ziyade gece semptomu var ise
Astım atakları evladın aktivitesini engelliyor ise; HERGÜN KOLLAYICI İLAÇ KULLANMALIDIR Tedavide şayet püskürtme ilaçlar kullanılıyor ise mutlaka direkt ağıza sıkılmaz. Evlatların yaş kümelerine nazaran kullanılan birtakım ara cihazlar vardır
Koruyucu/Tedavi edici ilaçlar
İnhale kortikosteroidler
Ağızdan alınan öbür ilaçlar (Çiğneme tableti)
Rahatlatıcı, şikayetleri giderici ilaçlar
HAFİF ASTIM; Şayet evladınızın çok aralıklı ve hafif şikayetleri var ise Astım atakları hafif ve kısa müddetli ise Günlük aktivasyonları sıradan ise ;SADECE ŞİKAYETİ OLDUĞUNDA RAHATLATICI İLAÇLARI KULLANABİLİR ORTA -AĞIR ŞİDDETTE ASTIM
Astım semptomları haftada iki defadan daha çokça ise
Ayda iki geceden daha ziyade gece semptomu var ise
Astım atakları evladın aktivitesini engelliyor ise; HERGÜN KOLLAYICI İLAÇ KULLANMALIDIR Tedavide şayet püskürtme ilaçlar kullanılıyor ise mutlaka direkt ağıza sıkılmaz. Evlatların yaş kümelerine nazaran kullanılan birtakım ara cihazlar vardır