iltasyazilim
FD Üye
Aşure (2 Saatte) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg buğday
*2 avuç nohut
*1 su bardağı konserve kuru fasulye
*Yarım çay bardağı pirinç (haşlanmış)
*1 avuç kuru üzüm (suda 5 dk bekletilmiş)
*1 avuç kuş üzümü (suda *5 dk bekletilmiş)
*1 avuç kayısı(suda 5 dk bekletilmiş)
*1avuç kuru erik (suda 5 dk bekletilmiş)
*1 avuç badem (sıcak suda bekletip kabukları soyulmuş)
*1 avuç karışık kuru meyve (suda 5 dk bekletilmiş)
*1 avuç karanfil (küçük tencerede 5 dk Kaynatılmış)
*1 bardak süt (ılık)
*4 adet kuru incir
*4 bardak toz şeker
*Bir tutam tuz ve karabiber
Üzeri için;
*Nar
*Haşlanmış kestane (isteğe göre)
*Ceviz
*Kıyılmış badem
*Tarçın
Aşure (2 Saatte) Tarifi Yapılışı Hayırlı günler dilerim bütün yemek yapmayı ve sevdiklerinle paylaşmayı seven her kese merhaba Aşure gününe de Aşure tarifini uygun gördüm umarım sizde beğenirsiniz
Öncelikle buğdayı ve nohutu düdüklü tencereye alalım ve üzerini geçecek miktarda su koyup ocağa koyalım en düşük derecede 1 saat pişirelim Nohutlu buğdayımız pişerken diğer malzemeleri tezgahın üzerine hazırlayalım Pişen buğdaylı nohutumuzu büyük bir tencereye alıp üzerine kaynak su ekleyelim kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra fasulyeyi haşlanmış suyu süzülmüş karanfili haşlanmış pirinçi 5 dk Kaynatıp toz şekeri kaynayınca diğer malzemeleri de yavaşça ekleyelim (ocağın başından sakın ayrılmayın devamlı yavaşça karıştırın yoksa dibine tutar)en son inciri ilave edin ve ocağı kapayıp sıcakken kâselere boşaltın Soğuduktan sonra süsleme işlemine geçebilirsiniz Afiyet şeker olsun
*
*Yarım kg buğday
*2 avuç nohut
*1 su bardağı konserve kuru fasulye
*Yarım çay bardağı pirinç (haşlanmış)
*1 avuç kuru üzüm (suda 5 dk bekletilmiş)
*1 avuç kuş üzümü (suda *5 dk bekletilmiş)
*1 avuç kayısı(suda 5 dk bekletilmiş)
*1avuç kuru erik (suda 5 dk bekletilmiş)
*1 avuç badem (sıcak suda bekletip kabukları soyulmuş)
*1 avuç karışık kuru meyve (suda 5 dk bekletilmiş)
*1 avuç karanfil (küçük tencerede 5 dk Kaynatılmış)
*1 bardak süt (ılık)
*4 adet kuru incir
*4 bardak toz şeker
*Bir tutam tuz ve karabiber
Üzeri için;
*Nar
*Haşlanmış kestane (isteğe göre)
*Ceviz
*Kıyılmış badem
*Tarçın
Aşure (2 Saatte) Tarifi Yapılışı Hayırlı günler dilerim bütün yemek yapmayı ve sevdiklerinle paylaşmayı seven her kese merhaba Aşure gününe de Aşure tarifini uygun gördüm umarım sizde beğenirsiniz
Öncelikle buğdayı ve nohutu düdüklü tencereye alalım ve üzerini geçecek miktarda su koyup ocağa koyalım en düşük derecede 1 saat pişirelim Nohutlu buğdayımız pişerken diğer malzemeleri tezgahın üzerine hazırlayalım Pişen buğdaylı nohutumuzu büyük bir tencereye alıp üzerine kaynak su ekleyelim kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra fasulyeyi haşlanmış suyu süzülmüş karanfili haşlanmış pirinçi 5 dk Kaynatıp toz şekeri kaynayınca diğer malzemeleri de yavaşça ekleyelim (ocağın başından sakın ayrılmayın devamlı yavaşça karıştırın yoksa dibine tutar)en son inciri ilave edin ve ocağı kapayıp sıcakken kâselere boşaltın Soğuduktan sonra süsleme işlemine geçebilirsiniz Afiyet şeker olsun
*