iltasyazilim
FD Üye
Aşure 2 Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*50 gram kuş üzümü
*4 adet kuru incir
*5 adet kuru kayısı
*Yarım portakal kabuğu
*Yarım ayva
*78 adet karanfil
*1 adet çubuk tarçın
*1 adet elma
*1 çay kaşığı tuz (tepeli olmasın)
*Damak tadınıza göre şeker
Süslemek için;
*Fındık, ceviz, toz tarçın
Aşure 2 Tarifi Yapılışı Akşamdan fasulyeyi, nohutu ve buğdayı üzerini geçecek kadar suya koyalım Ertesi gün üçünü de düdüklüye koyalım Bir elmayı kabuklarını soymadan üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atalım Üzerine bir karışa yakın su ekleyelim 1, 5 saat kadar altı kısık olarak pişirelim (Buğday iyice şişip açılmalı ) Üzümleri ayrı bir yerde 5 dakika kadar kaynatalım Üzümleri tencereye, portakal kabuklarıyla beraber katıp 5 dakika daha pişirelim Ardından küçük küçük doğradığımız ayva, incir ve kayısıyı ekleyelim Çubuk tarçını da ilave edelim Şekerini damak tadınıza göre ilave edip 5 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatalım Süslemesini yaptıktan sonra aşuremiz servise hazır
Afiyet bal şeker olsun
*2 su bardağı buğday
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*50 gram kuş üzümü
*4 adet kuru incir
*5 adet kuru kayısı
*Yarım portakal kabuğu
*Yarım ayva
*78 adet karanfil
*1 adet çubuk tarçın
*1 adet elma
*1 çay kaşığı tuz (tepeli olmasın)
*Damak tadınıza göre şeker
Süslemek için;
*Fındık, ceviz, toz tarçın
Aşure 2 Tarifi Yapılışı Akşamdan fasulyeyi, nohutu ve buğdayı üzerini geçecek kadar suya koyalım Ertesi gün üçünü de düdüklüye koyalım Bir elmayı kabuklarını soymadan üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atalım Üzerine bir karışa yakın su ekleyelim 1, 5 saat kadar altı kısık olarak pişirelim (Buğday iyice şişip açılmalı ) Üzümleri ayrı bir yerde 5 dakika kadar kaynatalım Üzümleri tencereye, portakal kabuklarıyla beraber katıp 5 dakika daha pişirelim Ardından küçük küçük doğradığımız ayva, incir ve kayısıyı ekleyelim Çubuk tarçını da ilave edelim Şekerini damak tadınıza göre ilave edip 5 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra altını kapatalım Süslemesini yaptıktan sonra aşuremiz servise hazır
Afiyet bal şeker olsun