Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure Annemin Tarifi

Aşure Annemin Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aşure Annemin Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg Aşurelik buğday (yarma)
*yarım su bardağı*Pirinç
*2 su bardağı Nohut
*2 su bardağı Kuru fasulye
*1 kilo 1 su bardağı isteğe bağlı*Şeker
*Yarım kg Kuru kayısı
*Yarım kg *Kuru incir
*300g Badem
*300400 gr Fındık
*400 gr Üzüm
*250 gr Kuşüzümü
*2 Portakalkabuğu
*400 gr Kuru erik
*Daha nekadar kuru yemiş varsa isteğe bağlı
*Süslemek için ceviz ve Nar tanesi

Aşure Annemin Tarifi Yapılışı Nohutu fasülyeyi buğdayı geceden ıslıyoruz *Sabah herbirini ayrı tencerede haşlıyoruz Kurufasulye ve nohutun suları süzülüp kabukları soyuluyor Buğday pirinç piştikten sonra suyunu dökmüyoruz O yüzden daha önce iyicene ayıklanıp yıkanıp temizlemeniz gerek Ben çok fazla pişiriyorum dört ayrı tencereye pişmiş buğdayı pay ediyorum suyunu ilave edip kaynadıktan sonra Şekerini nohutu fasulyeyi ekliyorum Buğday pirinçle ve kendi suyuyla özleşecektir Suyunu şekerini Arzu’ya göre ayarlayın Biz ailece yoğunluk kıvamda seviyoruz Daha sonra yavaş yavaş badem fındık ve üzümleri ekliyoruz portakal kabuğunu ekliyoruz tekrar iyicene rengi dönene kadar orta Ateş’te pişiriyoruz En son incir ve kurukayısı kuru erik Elma ne varsa ilave ediliyor Ben daha önce incir ve kayısılarımı suda bekletiyorum Ve en son koyarsak dağılmamış oluyor Evet umarım kıvamınız tutar Allah kabul etsin Selam ve dua ille kalın

858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt